Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Tom Boonen

De eindejaarsround-up: Tom Boonen

Het is nog maar begin januari, maar het autosportseizoen lijkt al weer begonnen. De Dakar, de Africa Race, de Trophée Andros, de 24 Uur van Dubai en andere reeksen aan de andere kant van de wereld, de autosport ligt eigenlijk alleen nog stil tussen Kerst en Nieuwjaar. Daarom sluiten we ook onze reeks eindejaarsvragen nu ook af en we doen dat met niemand minder dan Tom Boonen.

Dag Tom, wat was jouw moment van het voorbije jaar?

“Dat was zonder meer mijn zege in de Belcar 1 op Spa-Francorchamps. Het seizoen met de Porsche startte in Zolder wat moeizaam, met een technisch euvel, maar in Spa wonnen we en lieten we zien er te staan. Samen met Anthony en Bert behaalde ik mijn eerste nationale zege, mijn eerste zege ook sinds mijn wielercarrière. En geloof me, daar doet een sportman het voor. Het was een zege van heel het team en ik neem die echt mee!”

En het mooiste moment van het autosportjaar?

“Ik heb vol bewondering gekeken naar de zege van Toyota en Fernando Alonso in Le Mans. Die man is tweevoudig wereldkampioen F1, heeft enorm veel gewonnen, maar genoot zo duidelijk met volle teugen van zijn zege in Le Mans. Dat is schitterende sport! Ik hoop echt voor hem dat hij zijn doel haalt en dus ook de Indy 500 op zijn palmares inschrijft. De Triple Crown of Motorsport mag de zijne zijn!”

En de plannen voor 2019?

“Ik start met de 24 Uur van Dubai, waar we met de Audi van AC Motorsport een gooi naar het podium in de klasse TCR doen. Daarnaast ben ik volop aan mijn budget aan het sleutelen, maar ik kan aan de lezers van Autosportwereld.be al wel zeggen dat we zo goed als rond zijn wat betreft onze plannen in Belcar! De rest volgt later…”