Home > Circuit > De eindejaarsround-up: Martin Businaro

De eindejaarsround-up: Martin Businaro

De 25-jarige uit Walcourt bij Charleroi werkte voor het eerst een volledig seizoen af in de BGDC

Wat is jouw moment voor 2018?

Vorig seizoen reed ik slechts 2 wedstrijden en 2018 was mijn allereerste seizoen binnen de autosport. Ik koos voor de Honda Civic VTI met EG Racing. Het werd een mooi seizoen want met mijn ploeggenoot Pierre Habran en bijgestaan door Jef Van Mechelen en Bart Ooms, haalden we de titel in klasse A (-1600cc) met vier overwinningen in zeven wedstrijden. We hadden daarbij meerdere gevechten met de Clio Cup wagens en de bolides uit de BMW Clubsport. En als je kampioen kan worden met een top ploeg op menselijk vlak, wat kan je dan nog meer wensen?

Wat was het autosportmoment van het jaar?

Misschien vindt men dit wat vreemd maar voor mij was dat de duikvlucht van de BR1 van Matevos Isaakyan in de WEC 6 Hours op Spa-Francorchamps. Ik was indertijd zeer onder de indruk van de zweefvlucht die de Mercedes CLR van Peter Dumbreck nam op Le Mans in 1999 en ik kreeg koude rillingen toen ik de blauwe LMP1 zag opstijgen op de top van de Raidillon. Het herinnert er ons aan dat dit soort ongelukken nog altijd kan gebeuren, ook in 2018 en ondanks alles reglementswijzigingen die men doorvoerde.

Wat zijn de plannen voor 2019?

Mijn eerste doel is het afwerken van de BGDC, opnieuw op de Honda Civic om te proberen een nieuwe titel in de klasse A te halen. Dat is voor mij de beste verhouding tussen vermogen en prijs om op circuit te rijden in België. In 2018 moest ik een budget vinden van 7.000€ (!) om zeven wedstrijden te rijden. Zelfs al hebben we nu wat minder track time, dan nog is het vier keer goedkoper dan de VW Fun Cup… en dat terwijl de Civic veel krachtiger is! Wij draaien 2’55” op Spa tegenover 2’59” voor de Fun Cup. Met een motor die huilend naar de 9000 t/min gaat is de Civic een plezierige auto om te rijden. EG Racing is de perfecte renstal om een jonge rijder te laten debuteren want zij zorgen voor onmiddellijk vertrouwen. Je bent niet zomaar een nummer. In 2019 zetten ze een tweede Civic in. Daartoe zoeken ze nog rijders. Iedereen mag contact opnemen via egracing@telenet.be. Als ik daarnaast nog kan deelnemen aan de 25U VW Fun Cup en de 24H2CV, dan zou het jaar helemaal perfect zijn!

(foto facebook)

You may also like
BGDC: PG Motorsport met één of twee wagens
BGDC: het seizoen is feestelijk afgesloten
BGDC: en dit zijn de kampioenen
Terlaemen 200: Verbeke-Smets en Ménage-Katsers winnaars van een afvallingswedstrijd!