Home > #Hoofdnieuws > WRX: na Peugeot en Audi, stopt nu ook VW Zweden

WRX: na Peugeot en Audi, stopt nu ook VW Zweden

PSRX Volkswagen Sweden start volgend seizoen niet in het World RX. Het team van Petter Solberg heeft besloten, net als Audi en Peugeot om niet meer van start te gaan.

Dat Volkswagen er, alvast voor 2019, de brui aan zou geven is in feite niet helemaal een verrassing. Ook Sven Smeets, directeur VW Motorsport, gaf ons hier eerder al mee dat die kans groot was.

Volkswagen ging begin 2017 in zee met PSRX en was meteen succesvol door in 2017 èn 2018 telkens de titel bij de teams en bij de rijders binnen te halen. Die rijderstitels werden behaald door Solbergs teamgenoot, de Zweed Johan Kristoffersson. Petter Solberg zelf werd dit seizoen vijfde en was vorig jaar derde.

Verder geeft Petter Solberg via zijn online kanalen nog aan als team elders in motorsport actief te zijn in 2019. Wanneer we in het achterhoofd houden dat “Hollywoord” recent nog aan het werk te zien was in de rally van Spanje lijkt de kans groot dat het team die wegen volgt volgend jaar. Afwachten maar.

Ook herhaalt Petter dat hij nog steeds enorm veel potentieel ziet in het WK Rallycross en dat het om een pauze gaat. Zien we het team na een sabbatjaar opnieuw met het oog op de e-WRX in 2021? Eerder al kondigde het Zweedse OMSE gelijkaardig nieuws aan.