Home > Electric > Panasonic Jaguar Racing volledig opgeladen voor derde formule e-seizoen

Panasonic Jaguar Racing volledig opgeladen voor derde formule e-seizoen

Op 15 december treedt Panasonic Jaguar Racing aan voor zijn derde ABB FIA Formule E-kampioenschap, dat van start gaat met de E-Prix van Ad Diriyah in Saoedi-Arabië.

Riyad is een van de drie nieuwe locaties op de Formule E-kalender en vormt de start van een seizoen vol primeurs voor Panasonic Jaguar Racing, met een nieuwe wagen en een nieuwe ondersteunende reeks die eveneens in het Midden-Oosten gelanceerd wordt.

Panasonic Jaguar Racing-piloten Nelson Piquet Jr. en Mitch Evans treden aan in de volledig nieuwe en nog snellere Jaguar I-TYPE 3 en gaan op het nieuwe circuit meteen op zoek naar een podiumplaats. Dit seizoen is elke E-Prix een getimede race die 45 minuten plus een ronde duurt, waardoor de teamstrategieën complexer worden en de races onvoorspelbaarder zijn.

Panasonic Jaguar Racing ontwikkelde en bouwde ook een volledig nieuwe aandrijving voor dit seizoen, en dat geheel intern. Terwijl het gewicht ongeveer gelijk bleef aan dat van de I-TYPE 2 toont de nieuwe krachtbron zich ongeveer 25 procent krachtiger en levert ze een vermogen tot 250 kWh (335 pk). De hypergeavanceerde Motor Generator Unit draait meer dan 30.000 t/min, meer dan het dubbele van een F1-bolide in 2018. Bovendien telt de volledig nieuwe Jaguar I-TYPE 3 ruim 800 nieuwe onderdelen in vergelijking met de racewagen van vorig jaar, waarmee hij de snelle ontwikkeling van de elektrische voertuigtechnologie in de verf zet.

James Barclay, teamdirecteur van Panasonic Jaguar Racing , verklaarde: “We kunnen niet wachten om terug te beginnen racen en ons derde seizoen in het ABB FIA Formule E- kampioenschap af te trappen. We hebben de bevindingen van de eerste twee seizoenen gecombineerd om ervoor te zorgen dat onze krachtbronnen zo competitief mogelijk zijn, waardoor we hopelijk een gunstig uitgangspunt hebben voor de eerste E-Prix. 2017-2018 was ons meest succesvolle seizoen tot nog toe en aangezien Nelson en Mitch allebei terugkeren, ben ik optimistisch en meen ik dat we het juiste team en de juiste wagens hebben om bij elke race punten te sprokkelen en te vechten voor podiumplaatsen.”

Mitch Evans, Panasonic Jaguar Racing-piloot #3, verklaarde: “De concurrentie in het Formule E-kampioenschap wordt elk seizoen feller, maar het werk dat het team heeft geleverd en de evolutie van de wagen zullen zorgen voor een goed uitgangspunt om dit seizoen bij de topteams te behoren.
Ik heb mijn eerste podiumplaats vorig jaar veroverd in Hongkong en wil dat consequent blijven doen. Met de nieuwe bolide moet dat mogelijk zijn en ik zal elke race rijden om te winnen. Dat is mijn drijfveer.”

Om Jaguars missie in het kader van de ‘Race to Innovate’ kracht bij te zetten, wordt in Ad Diriyah ook de allereerste Jaguar I-PACE eTROPHY gereden, ‘s werelds eerste internationale kampioenschap voor elektrische wagens op basis van productiemodellen. Het nieuwe kampioenschap bevestigt de link tussen Jaguars betrokkenheid bij de Formule E, de ontwikkeling van Jaguars wegmodellen en de toekomst van de geëlektrificeerde auto.

Twaalf exemplaren van de Jaguar I-PACE eTROPHY verschijnen aan de start van de officiële ondersteuningsraces voor het ABB FIA Formule E-kampioenschap. Het ABB FIA Formule E-kampioenschap 2018-2019 bestaat uit dertien races in twaalf van ‘s werelds meest iconische steden, terwijl de Jaguar I-PACE eTROPHY op dezelfde dagen zal worden gereden in tien ronden.

De Fanboost wordt actief op maandag 10 december en wordt 10 minuten na de start van de race afgesloten. Dit seizoen zullen de vijf beste bestuurders hun Fanboost kunnen gebruiken in de laatste 25 minuten van elke race. Stem voor uw favoriete Panasonic Jaguar Racing-piloot om hem een extra boost te geven op het circuit van Riyad. Tweet uw boost met #MitchEvans of #NelsonPiquetJr en #FanBoost, of bezoek: http://fanboost.fiaformulae.com/

You may also like
Formula E Diriyah: Sam Bird snelste tijdens eerste vrije training
Formule E testdagen: Günther opnieuw bovenaan
FE Seoel: da Costa op pole, Vandoorne start voor Mitch Evans
FE Seoel: Mortara snelste tijdens derde vrije training