Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Wim Spinoy

De eindejaarsround-up: Wim Spinoy

Als we de titel van rookie of the year moeten uitreiken, dan komen we in ons land ontegensprekelijk uit bij Oost-Vlaming Wim Spinoy. Nog nooit geracet en meteen een zeer degelijk niveau halen, het is er niet zo velen gegeven.

Wat is jouw moment voor 2018?

“Dat was absoluut de overwinning op Francorchamps in het Belcar Endurance Championship, dit najaar. Nadat ik eerder tijdens het weekend gecrasht was en de Mercedes-AMG niet meer hersteld kon worden, was ik echt bijzonder ontgoocheld. Vervolgens liet mijn teamgenoot Johan Vannerum mij toe om zijn auto te huren en bovendien was er de sterkte van SRT om die auto tijdig in topvorm te krijgen. Samen met ‘Mr Endurance’ Kenneth Heyer reed ik dan naar de overwinning en dat was voor mij het hoogtepunt van het seizoen. Er waren er uiteraard nog meer, met vier overwinningen in zeven races, maar die van de Ardennen steekt er toch boven uit.”

Wat was het autosportmoment van het seizoen?

“Dat was zonder enige twijfel de overwinning van Kimi ‘The Iceman’ Raikkonen op het Circuit of the Americas. Om dat te realiseren op bijna 39-jarige leeftijd in zijn laatste jaar bij Ferrari, dat is ongelooflijk, ik had kippenvel… Ik ben al sinds jaar en dag absoluut fan van de man, zowel op als naast het circuit! Leave me alone, i know what i’m doing… Het zijn schitterende uitspraken!”

Wat zijn de plannen voor komend seizoen?

“Ik ben een ‘jonge’ gentleman driver, waarmee ik wil zeggen dat ik eigenlijk bijzonder weinig ervaring heb. Dat houdt ook in dat ik geen gekke dingen ga doen en vooral wil verder bouwen op de ervaring die ik nu al heb, in concreto, racen met een Mercedes-AMG in een GT4-klasse. Wat, hoe en waar, dat zien we nog, maar ik vertel geen staatsgeheimen als ik zeg dat Kenneth (Heyer) in die plannen kan passen.”