Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Pascal Deckers

De eindejaarsround-up: Pascal Deckers

Nooit twee zonder drie en daarom spraken we deze ochtend ook met Pascal Deckers, één gentleman driver pur sang.

Wat is jouw moment voor 2018?

“Ons VDW Motorsport-seizoen 2018 was over de ganse lijn top! We hebben alle races in de Belcar 4 gewonnen en dus werden we uiteraard kampioen in de klasse met als kers op de taart een fantastische 4de plaats in het algemene Belcar-klassement, het resultaat van een geweldig teamwerk ! Het hoogtepunt dit seizoen was onze klasse-overwinning in de 24 Uur van Zolder. Er waren bovendien twee supersnelle Hofor Racing BMW M3’s ingeschreven in onze klasse, die we op pure snelheid nooit konden volgen, maar toch hebben we, mits een slimme strategie en perfecte uitvoering hiervan door de piloten, de overwinning behaald met Hofor Racing op plaats 2 en 3. Het toont nogmaals aan dat we als VDW Motorsport team niet moeten onderdoen wat uithoudingsraces betreft. Het team brengt steeds onze BMW Z3M in optima forma aan de start en gezien we als team al zo lang samen rijden, spelen er geen ego’s mee en rijden we als een team met absolute focus op het teamresultaat. Er is bij VDW Motorsport geen onderlinge strijd tussen de piloten wat zijn vruchten afwerpt in langeafstandraces. Last but not least maken we nog eens ongelofelijk veel plezier in het team voor en na de races.”

Wat was het autosportmoment van het seizoen?

 “Het autosportmoment dat me dit seizoen heeft meest geraakt heeft, was de 24 Uur van Le Mans en de overwinning daar van onze landgenoot Laurens Vanthoor in de Pink Pig Porsche. Een geweldig straffe piloot waar ik veel bewondering voor heb, en dat in een fantastische racewagen op een mythisch circuit als Le Mans, geweldig ! Velen vonden de race minder spannend dan andere edities, maar ik vond de strijdlust en de drive van de Pink Pig Porsche geweldig om te zien en volgen. Laurens en zijn teamgenoten hebben hard gepusht, spektakel gebracht en verdiend gewonnen ! Het was zalig om het eens van dichtbij mee te maken. Het was mijn eerste keer dat ik Le Mans live gezien heb. Ik had al jaren zin om Le Mans eens mee te maken, maar heb er nooit (tijdig) werk van gemaakt tot ik dit dit jaar het cadeau kreeg om samen met onze teamchef Peter te gaan. We hebben een fantastisch weekend gehad, het was genieten. Wat een sfeer en wat een race op zo’n hoog niveau met een overwinning van Laurens als hoogtepunt.”

Wat zijn de plannen voor komend seizoen?

“Volgend seizoen is het plan opnieuw aan te treden in het Belcar Endurance Championship. Het is opnieuw een topkampioenschap geworden waarbij Andy, Lucia, Herli en alle andere stuwers achter dit kampioenschap hard werken om er iets moois van te maken, wat we als team enorm waarderen. Sowieso blijf ik trouw aan VDW Motorsport, never change a winning team. De vraag blijft nog wel of we volgend seizoen opnieuw met onze BMW Z3M aantreden. De nieuwe klasse-indeling 2019 valt ons wat minder gunstig uit gezien er nu ook o.a. Sakers, die intrinsiek veel sneller zijn door hun lage gewicht, in deze klasse zullen rijden. Onze ambitie is om plezier te hebben tijdens de races en te kunnen strijden op circuit maar het verschil mag niet té groot worden. We bekijken momenteel dus ook andere opties en mogelijk komen we volgend seizoen aan de start in een Belcar-klasse waar de strijd bijzonder competitief is. En het zal geen GT4 worden. Wordt vervolgd…”