Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Tim Joosen

De eindejaarsround-up: Tim Joosen

Tim Joosen racete al toen zijn team en streekgenoot Sam Dejonghe leerde stappen. De Antwerpenaar is een vaste waarde in de CN-klasse van Belcar en Supercar Challenge en blikt op zijn manier terug op het seizoen.                                  

Wat was jouw moment van 2018?

“Als ik één moment uit 2018 moet kiezen, dan is dat het wel het erg leuke gevecht met Gilles Magnus in Francorchamps tijdens de laatste Belcar-race aldaar. Gilles reed met een samengestelde auto die pas ’s nachts was opgebouwd en ik worstelde met veel onderstuur, toch moesten we samen ronde na ronde oppassen om niet onder de 2’20” (normtijd) te duiken. Jammer genoeg eindigde het met een “Drive trough penalty” voor Gilles, maar ik ben natuurlijk overtuigd dat het resultaat anders hetzelfde had geweest… Onze grootste prestatie van het jaar is geen overwinning, maar het behalen van 6 op 6 poleposities in het Belcar Endurance Championship. Ik weet dat er veel weerstand is tegen de normtijd, zeker in kwalificatie, maar hij zorgt voor een aparte discipline waarin ons team het beste is gebleken.”

Wat was het autosportmoment van het jaar?

“Voor mij is dat de zege van Fred Vervisch in Macau tijdens de afsluitende meeting van het WTCR, grandioos gedaan!”

Wat zijn de plannen voor 2019?

“In 2019 gaan wij met Deldiche Racing terug voluit voor de Belcar titel en (nogmaals) voor de 24 Hours of Zolder. Wij willen dat graag combineren met enkele buitenlandse races. Onze Norma turbo staat eindelijk ongeveer op punt, dank zij het fantastische werk van Triple One. Wij zijn er klaar voor!”