Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Johan Vannerum

De eindejaarsround-up: Johan Vannerum

Johan Vannerum is een tweede generatie van een bekend Belcar-geslacht en hij wist dit seizoen de titel in Belcar GT4 te pakken. De ondernemer uit het Brusselse is ook een stevige autosportfan!

Wat was jouw moment van 2018?

“Mijn moment van 2018 was de eerste wedstrijd in de European GT4 series te Zolder. Het was de eerste wedstrijd met de nieuwe Mercedes-AMG GT4, op ons thuiscircuit en meteen konden we de overwinning pakken in de AM klasse, samen met Nicolas Van Dierendonck uiteraard. De kwalificatie verliep ronduit slecht met een 33ste plaats algemeen, maar na een uur racen op het scherpst van de snee werden we elfde op 44 deelnemers en dat was een prachtig resultaat. In dit klassement zitten heel wat (semi) professionele rijders met massa’s ervaring waardoor deze overwinning voor mij extra zoet smaakt.”

Wat was het autosportmoment van het jaar?

“De 1.41.8 van de Porsche 919 HYBRID op Spa. Moderne racewagens krijgen voortdurend restricties en beperkingen opgelegd vooraleer je kan aantreden in welke competitie dan ook. Dit komt meestal ten goede aan de wedstrijd of het kampioenschap zelf. Maar als een merk als Porsche eens alle registers mag opentrekken met een 2 liter V4 en een wagen mag ontwikkelen die werkelijk aan geen enkel reglement moet voldoen, krijg je een wagen die meteen even snel is als een Formule 1. Opmerkelijk.”

Wat zijn de plannen voor 2019?

“Voor 2019 is er nog niets concreets gepland. We rijden met de Mercedes-AMG GT4, dat is zeker. Maar met wie, waar en wanneer, dat is nog niets bepaald.”