Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Jokke Vlo alias Johan Huygens

De eindejaarsround-up: Jokke Vlo alias Johan Huygens

Iedereen kent ondertussen de snelle man uit Kortenberg Jokke Vlo, de man ook achter een bloeiende fietsenzaak. Hij is de tweede in de rij, na Gregoire Munster om op het mooie autosportjaar 2018 terug te blikken.

Wat was jouw moment van 2018?

“Er waren geen specifieke hoogtepunten, maar ik ben wel enorm blij met mijn debuutjaar in de VW Funcup. We eindigen als derde algemeen op amper één puntje van de tweede plaats. Heel het seizoen lang waren er mooie races en vele super leuke duels. Ik herinner me daarbij het laatste half uur van de 25 Hours VW Funcup, waar ik in de laatste fase van de race van vijf naar vier opschoof. Dat was genieten.”

Wat was het autosportmoment van het jaar?

“Mijn vriend Laurens Vanthoor die de 24 Uur van Le Mans wint (in de GT-klasse) in de Porsche 911 in de Pink Pig look.”

Wat zijn de plannen voor 2019?

“Ik rijd terug VW Funcup, deze keer bij het team van Clubsport in gezelschap van Tom Boonen waar we met een heel fijne ploeg aan de start zullen komen. We doen het zonder “Topgun” (pro), waarbij het onze bedoeling is samen met Tom toch wat te verrassen en zeker ook mee te strijden in het klassement ‘Am’ en wie weet ook in het algemene klassement. Bovendien zijn we een volledig Vlaams team en willen we de VW Funcup ook in Vlaanderen terug onder de aandacht brengen. Spannende races, betaalbaar koersen en dat met volle deelnemersvelden. Verder zal ik hier en daar wel eens in de Belcar verschijnen, er is echter, op dit ogenblik, onvoldoende budget om daar ook het seizoen te vervolmaken.”

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters