Home > Circuit > WTCR: Tarquini opent WK palmares

WTCR: Tarquini opent WK palmares

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Het werd dan toch de Italiaan Gabriele Tarquini die zich de allereerste wereldkampioen mag noemen in het WK voor Toerwagens onder WTCR regelgeving.

Het liep voor de man uit Abruzzo niet van een leien dakje. In race 2 ging Timo Scheider met de Honda Civic er aanvankelijk vandoor. Een incident met meerdere wagens in de openingsronde zorgde voor een lange periode met gele vlag. Het brak het veld op in twee delen. Erger was dat Tarquini betrokken was in dat incident en de Hyundai naar de pits moest sturen. Een optie die ook merkgenoot Thed Björk koos en Rob Huff, die zijn kaarten zette op race 3 waarin hij de pole had.

Vervisch schittert!

Vooraan vocht een kwartet aan rijders voor de zege. Fréderic Vervisch, duidelijk de snelste met de Comtoyou Audi, zette Scheider opzij en ging op weg naar de zege. Scheider moest dan zijn tweede plaats nog verdedigen tot aan de finish tegen de Hyundai van een opzittende Yvan Muller. De Elzasser verbeterde daardoor zijn kansen op het wereldkampioenschap. Denis Dupont zat gevangen in het peloton en finishte als 15de.

Tarquini met de hakken over de sloot

Alles diende dus in race 3 te worden beslist. Guerrieri reed zijn Honda Civic naar een de facto onbedreigde zege. Hij hield Rob Huff op afstand die dus geen tiende racezege in Macau haalde.  Voor Tarquini werd het nog een nagelbijter aangezien de Italiaan vast kwam te zitten in het peloton terwijl vooraan Muller zijn weg voorbij merkgenoot Michelisz probeerde te klauwen naar de derde plaats. Maar zelfs met een tiende plaats voor Tarquini had Muller op zijn minst een tweede positie nodig om de titel te behalen. Een late safety car procedure verhinderde iedere verdere aanval van de Elzasser. Opluchting dus in het BRC Hyundai team.

Vervisch werd nog 13de na een incident met Scheider, Denis Dupont eindigde 15de. Tarquini pakt de WK beker mee naar huis voor 306 punten, amper drie eenheden meer dan Yvan Muller, die wel het teamkampioenschap wint met YMR.

(foto’s: macaugrandprix.gov.mo)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/11/94b8b33e157e638247a846141f986ff1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT
WTCR: zeges voor Azcona en Monteiro in Vila Real