Home > Circuit > F3 Macau: Ticktum wint onderbroken race (update)

F3 Macau: Ticktum wint onderbroken race (update)

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Brit Ticktum werd voor de tweede keer de winnaar F3 in Macau, na een race die werd onderbroken tengevolge een kwalijk uitziende crash.

Al in de eerste ronde werd de gele vlag bovengehaald toen Marino Sato tegen de rail bleef staan. Daniel Ticktum, die al het hele weekend domineerde, was snel weg vanop pole en bleef ook na de herstart aan de leiding.

Maar de race was amper opnieuw op gang gevlagd toen de wagen van de Duitse Sophia Flörsch, gestart vanop de 20ste plaats voor Van Amersfoort racing, haar wagen lanceerde op die van de Japanner Tsuboi. De bolide ging over de rail en ramde een caravan voor fotografen. Flörsch evenals twee fotografen en een baanpost werden afgevoerd naar het hospitaal, allen blijkbaar bij bewustzijn.

Dat de race een uur later weer werd opgestart kunnen we als een goed teken beschouwen. Ticktum leidde opnieuw van start tot finish en verlengt dus zijn titel in Macau, voor Motopark Dallara-VW teamgenoot Joel Eriksson en voor de Fransman Sasha Fenestraz, uitstekend derde in zijn pas tweede race in Macau.

Update: Flörsch liep bij de crash een breuk aan de ruggenwervels op. Een marshal liep verwondingen op aan het aangezicht en de buik en twee fotografen liepen respectievelijk een gescheurde lever en een hersenschudding op. Sho Tsuboi, wiens auto door de bolide van Flörsch geramd werd, had vooral last van lage rugpijn.

(foto’s: macaugrandprix.gov.mo)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/11/cc454428796d9db7bd25dfaede245d33.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
F3 Macau: kwalificatierace voor Ticktum
FIA GT Macau: Marciello en Mercedes sterk
F3 Macau: Ticktum overtuigend op pole
In een notendop: Macau op donderdag