Home > Circuit > Macau: WTCR finale in de straten

Macau: WTCR finale in de straten

Ook de toppers van het wereldkampioenschap voor toerwagens (WTCR) maken zich op voor de Macau Guia Race, van 15 tot 18 november. Het wordt de afsluiter van het WK met nog vier man in de running voor de titel.

Onder de vier voormalige wereldkampioenen WTCC zal Rob Huff op zoek gaan naar een tiende racezege in de smalle straten van de voormalige Portugese kolonie. Huff houdt nu al het record in handen: hij won al negen races in Macau. Deze keer treedt Huff aan met een VW Polo van Sébastien Loeb Racing. Zijn teamgenoot is de Marokkaan Mehdi Bennani.

Nog meer vedetten zien we bij Hyundai waar ex-wereldkampioenen Yvan Muller en Gabriele Tarquini de Hyundai i30 N TCR de sporen zullen geven, zij het dan wel bij diverse teams (respectievelijk YMR en het BRC Racing Team). De regerend kampioen, de Zweed Thed Björk staat Muller bij terwijl Tarquini kan rekenen op de Hongaar Norbert Michelisz.

De Belgische betrokkenheid is er ook met WRT Audi, die met Jean-Karl Vernay en drievoudig BTCC kampioen Gordon Shedden hun dream team hebben, terwijl bij de merkgenoten van Comtoyou razcing de Audi RS 3 LMS worden bemand door Aurélien Panis, Nathanaël Berthon en onze landgenoten Denis Dupont en Frédéric Vervisch onder de vlag van Audi Sport Team Comtoyou. DG Sport Competition brengt onder de leiding van Eric Neve dan weer de Peugeot 308TCR aan de start voor Aurélien Comte en Mato Homola. Oudgediende Tom Coronel, die doet het met de Honda Civic TCR van Boutsen Ginion Racing.

DTM dubbelkampioen Timo Scheider maakt zijn debuut in de straten van Macau met de ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda Civic TCR en is teamgenoot van Esteban Guerrieri en Yann Ehrlacher. Alfa Romeo zet in op de Romeo Giulietta TCR met Team Mulsanne en meervoudig kampioen Fabrizio Giovanardi en Kevin Ceccon. Pepe Oriola is de bekendste Cupra rijder bij Campos Racing Cupra TCR, en wordt bijgestaan door John Filippi. Zengo Motorsport zet twee Cupra TCR in voor de Hongaren Norbert Nagy en Zsolt Dávid Szabó. Er zijn ook zes “wild cards” die worden verdeeld onder de Chinees Ma Qing Hua, voormalig Macau F3 winnaar André Couto, Filipe de Souza, Lam Kam San, Rui Valente, Kevin Tse en Lo Kai Fung.

In de tussenstand voor het WK leidt Gabriele Tarquini met 291 punten voor Yvan Muller (252), Thed Björk (238) en Pepe Oriola (227). Het is uit dit kwartet dat de wereldkampioen 2018 zal komen, al zal niemand zich op het verraderlijke parcours veel fouten kunnen veroorloven!

(foto: fiawtcr.com)

You may also like
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT
WTCR: zeges voor Azcona en Monteiro in Vila Real