Home > Circuit > WTCR: Comte haalt eerste pole

WTCR: Comte haalt eerste pole

Mato Homola (Peugeot) en Yann Erlacher (Honda) waren de snelsten in de vrije trainingen maar in de eerste kwalificatiesessie ging de besttijd naar Aurélien Comte in de Peugeot 308TCR, die voor het eerst een pole behaalde.

Maar eerder was er nog een emotioneel sportmoment toen de rijders een erehaag vormden voor de wederoptredende Tiago Monteiro. De Portugees had vorig jaar een zwaar ongeval op Barcelona en spendeerde 415 dagen aan zijn herstel. Hij zette zijn Honda Civic TCR van Boutsen Ginion Racing op een twintigste tijd.

Aurélien Comte (DG Sport Compétition Peugeot 308TCR) haalde de pole voor Kevin Ceccon (Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta TCR). Op de tweede rij volgen de beide Honda Civic TRC’s van ALL-INKL.COM Münnich Motorsport teamgenoten Esteban Guerrieri en Yann Ehrlacher. De Hyundai van  Gabriele Tarquini (BRC Racing Team) en Yvan Muller (YMR) bevolken de derde rij.

Frédéric Vervisch plaatste de Comtoyou Audi op de elfde plaats. Denis Dupont zette het andere exemplaar op een 21ste startplaats.

(foto: fia wtcr)

You may also like
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
Ring 24: herstart pas om 8 uur, Audi met voorlopige 1-2-3
Ring 24: Frédéric Vervisch geeft tekst en uitleg na eerste stint
Ring 24: met 10 Belgen aan de start