Home > Circuit > In een notendop: F2 en GP3 in Sochi

In een notendop: F2 en GP3 in Sochi

In Sochi vervoegen de Formule 2 en de GP3 Series opnieuw het F1 circus. De toeleveringskampioenschappen zitten in volle titelstrijd.

  • Formule 2 – In sochi ging de pole naar Nyck De Vries (Theodore). Onze noorderbuur hield stand tegen een late charge van Lando Norris, die trouwens de snelste was in de vrije sessie. De Engelsman van wipte zijn landgenoot George Russell naar de derde plaats. De VRies behoudt een waterkans op de titel, maar dan moet er wel een en ander gebeuren. Russell heeft met 219 punten een gezonde voorsprong op Norris (196 punten) en is titelfavoriet. Er zijn nog 92 punten te verdienen. Russell kan kampioen worden met een zege in de hoofdrace en een podium in de sprintrace en Norris zou uitvallen…bijvoorbeeld. Er zijn echter nog veel scenario’s mogelijk.
  • GP3 – Hier pakte Nikita Mazepin de pole. Hubert, al de snelste in de vrije training vanochtend, tikte halverwege de sessie de Rus Mazepin met 2/10de van de snelste tijd maar die sloeg terug in de slotminuten. Hubert zakte naar de vijfde plaats terwijl de Italiaan Pulcini de tweede plaats pakte. De tweede startrij is voor de Brit Ilott en Giuliano Alesi (zoon van…)
    Voorlopig staat de Fransman Anthoine Hubert voor ART aan de leiding van de tussenstand met 176 punten. Dat is 29 eenheden los van de Rus Nikita Mazepin en de Brit Callum Ilott, beiden met 147 punten. Opdat Hubert al in het Russische weekend met de titel naar huis zou gaan moet hij na afloop van het weekend 45 punten voor staan op Mazepin en/of Ilott. Dat betekent dat Hubert in Sochi 16 punten moet halen.
    Er zijn immers nog 88 punten te verdienen, verdeeld over 4 wedstrijden (inclusief dus die van Sochi). Er worden 29 punten gegeven voor een perfecte race 1 op zaterdag (d.w.z. pole halen, snelste ronde en de zege voor 3+1+25 punten), en 15 voor de zege in Race 2 op zondag.

(foto: fiaformula2.com)

You may also like
FIA F2: Amaury Cordeel tegen sterkste veld ooit?
F2 Spa: het weekend in beeld
F2 Spa: drie vragen aan Amaury Cordeel
FE: Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne naar Mercedes