Home > #Hoofdnieuws > DTM: René Rast met vier op een rij!

DTM: René Rast met vier op een rij!

Onwaarschijnlijk… René Rast heeft zijn vierde zege op rij in het DTM behaald. De Audi-rijder reed een strategisch perfecte race op de Red Bull Ring en zo houdt Rast zijn kansen op een tweede opeenvolgende titel open. Paul Di Resta werd in de tweede race vierde, achter Gary Paffett, waarmee Di Resta leider blijft, met vier punten bonus op zijn Mercedes-merkgenoot, en 30 op Rast. Tijdens het finaleweekend in Hockenheim zijn nog 56 punten te verdelen.

Wat een einde van het seizoen van Audi en René Rast in DTM… Herinner u het zware ongeval van de kampioen op de Lausitzring en hoe dramatisch de kansen voor Audi waren halverwege het seizoen. En plots is daar René Rast, de regerende kampioen, met vier zeges op een rij en nog steeds een kans op de titel. Uiteraard wordt het moeilijk, want Gary Paffett en Paul Di Resta hebben nog een stevige bonus en de mannen in de kleuren van Mercedes zijn uiteraard met twee. Anderzijds, er zijn dit seizoen al wel meer onverwachte titelgevechten geweest. De finaleraces vinden plaats op 13 en 14 oktober.

René Rast: “Ik kan het niet geloven, zonder woorden… Van negende en zevende starten, na een schitterende pitstop, tweemaal winnen… Het is fantastisch. We vechten tot in de laatste race.

Geven we nog mee dat Nico Müller tweede werd en dat BMW weer nergens was, met Joel Eriksson (RBM) als vijfde en eerste BMW-rijder.

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi