Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: dalende ticketverkoop en geen Vandoorne-effect

F1 Spa: dalende ticketverkoop en geen Vandoorne-effect

La Dernière Heure pakt vandaag uit met een opvallend interview met André Maes, de man achter Spa GP, het bedrijf dat de organisatie en promotie van de Belgische GP verzorgt. De bezoekersaantallen gaan opnieuw achteruit en weer zal de F1 in Spa geen winst maken.

Het is algemeen geweten, de Belg trekt niet naar de F1 in Spa. Volgens uiteenlopende bronnen zou amper 10 à 15% van de toeschouwers in de Ardennen dit weekend uit ons land komen. Nu de Nederlanders de goedkopere Duitse en Oostenrijkse GP verkiezen om Verstappen aan te moedigen, waar ze naar eigen zeggen ook beter verwelkomd worden, dalen de bezoekersaantallen voor de F1 dus opnieuw. “Dagelijks mogen er 100.000 tickets verkocht worden en afgelopen jaar kwamen we zondag op 98.000 uit”, geeft Maes bij onze collega Olivier De Wilde aan. “Dit jaar is de voorverkoop afgesloten op 85.000 tickets per dag.” Opvallend, zelfs met de cijfers van vorig jaar, diende het Waalse Gewest (in casu de belastingbetaler) nog bij te passen. Om u een idee te geven, in 2016 maakte en de organisatie van de Grand Prix 8,6 miljoen euro verlies, tegen 6,8 miljoen euro in 2015.

Maes verwijst naar het feit dat de Belgen niet in grote getale naar Spa komen, ook niet voor Vandoorne. Vreemd want vorig weekend, zag het in Duitsland tijdens de WRC zwart… van de Belgen voor Thierry Neuville. Een doordenker… “Er staat zelfs geen tribune meer voor Vandoorne”, weet Maes.