Home > Circuit > Zolder 24: stemmen uit de paddock – deel 4

Zolder 24: stemmen uit de paddock – deel 4

Na de 24 Uur van Zolder waren er blije, heel blije en minder blije gezichten en allemaal hadden ze hun verhaal. Wij brengen de meest opmerkelijk citaten:

VGL Racing heeft eindelijk het Belcar 3 podium kunnen betreden na afloop van de belangrijkste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship, de 24 Hours of Zolder:

“We zijn eindelijk gespaard gebleven van de pechduivel en die negende plaats algemeen en ­­derde plaats in Belcar 3 is daarvan een mooi gevolg. “De zware exit in de grindbak samen met 6 andere wagens, een stop and go penalty van 10 seconden en een gebroken aandrijfas hebben ons niet kunnen tegenhouden. Het schitterende werk van onze piloten en het voltallige team achter de schermen heeft eindelijk weten op te leveren. Nu enkele dagen rust en dan alles klaarmaken voor de volgende race in Spa.”

Opdracht volbracht voor Transam Euro en het Braxx Racing team, zo luidt het bij het team dat de Camaro TA2 in Zolder inzette voor een gedegen ontwikkelingssessie op basis van een uithoudingswedstrijd:

“Een bewijs van de weloverwogen oplossingen die werden toegepast telkens een probleem zich voordeed, is dat de wagen steeds beter presteerde. Tot op het punt dat we zes uren konden afleggen tegen het einde van de race, waarbij we rondetijden lieten noteren die zeer dicht lagen bij de referentietijden van de categorie Belcar 1, wat eigenlijk GT-wagens zijn die op maat zijn gemaakt voor dit type van wedstrijden. Nogmaals, vergeet niet dat onze Transam Euro een wagen is voor sprintwedstrijden die wij wensen aan te passen voor uithoudingsproeven om te voldoen aan de vraag binnen de Europese markt. We waren op voorhand verre van zeker of ons dat zou lukken, het was eerder wat vergezocht misschien, maar dit weekend in Limburg was zeer verrijkend en had niet beter kunnen verlopen. En wat nog meer veelbelovend is voor het vervolg, was dat een toenemend aantal mensen geïnteresseerd bleek in onze Chevrolet Camaro TA2. Het aantal geïnteresseerden groeide gestaag tussen de parade op woensdag en het einde van de wedstrijd!”

You may also like
Een terugblik op het Belcar seizoen door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: podium voor Stevens Motorsport
Zolder 24: enkele sfeerbeelden van de randanimatie door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: een hommage aan de veiligheidsmensen