Home > #Hoofdnieuws > Belcar: de stand van zaken in het kampioenschap

Belcar: de stand van zaken in het kampioenschap

De 24 Uur van Zolder is achter de rug en na een bewogen race, is ook de strijd om de titel weer helemaal open. Russell Racing by DVB RACING blijft dankzij een goede score tot halverwege de race en het feit dat de gastwagens geen punten scoren,  leider in de tussenstand, maar de concurrentie sluipt wel nader.

Frank Thuriaux van DVB RACING gaf het al aan tijdens de race, de Italiaanse Wolf, de Zwitserse Wolf en Ligier zouden geen punten scoren en daardoor pakte de rode Norma maar liefst 18 punten in de klasse op het einde van de race, ondanks een tweede wedstrijdhelft waar amper werd gereden. Resultaat van dat alles, de wagen van de gebroeders Thiers, Gilles Magnus, Christoff Corten en Jeffrey Van Hooydonk blijft vooraan met 152,5 punten, 13,5 meer dan Aqua Protect Racing Team en 19,5 punten meer dan Belgium Racing (ook leider in Belcar 1 en de Porsche Endurance Trophy), . Ook in Belcar 2 blijft de Norma vooraan en Gilles Magnus is zo goed als zeker van de titel in de Junior klasse.

Achter de top 3 bewijzen VDW Motorsport en AR Performance, de winnaars uit Belcar 4 en 5, dat niet enkel professionele teams voor de titel meespelen. Beide teams leiden dan ook ruim in hun klasse.

In Belcar 3 is de situatie helemaal veranderd. Daar zien we nu de SRT Mercedes van Vandierendonck/Vannerum/Teunkens vooraan, met een kleine marge op de KDW Racing BMW M4. Ook de PG Motorsport Porsche Cayman is voorbij de vorige leider gegaan, de SRT Mercedes van Heyer/Spinoy/Sluys, nu vierde op ruime afstand.

Ines Lammens tot slot leidt in het klassement voor de dames.

You may also like
Belcar: Longin en Corten: “Winnen, meer kunnen we niet doen.”
Belcar Endurance: Belgium Racing uitstekend tweede in Zolder 24 Hours
Belcar: eerste seizoenszege voor Thems Racing in Porsche Endurance Trophy
Belcar: VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED scoort weer dubbel in Belcar Endurance Championship