Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: stemmen uit de paddock – deel 3

Zolder 24: stemmen uit de paddock – deel 3

Na de 24 Uur van Zolder waren er blije, heel blije en minder blije gezichten en allemaal hadden ze hun verhaal. Wij brengen de meest opmerkelijk citaten:

Stienes Longin, Marnik Battryn, Johan Huygens en Tijn Jilesen tekende present met hun PG Motorsport Porsche Cayman in Belcar 3 en zagen hun favorieten naar de 8ste plaats rijden in het algemeen klassement, goed voor zilver in de klasse Belcar 3.

“Meer zat er niet in, want zoals geweten is de Porsche Cayman GT4 niet de snelste van de GT4-bolides. Winnen kon enkel indien de directe concurrentie door de pechduivel gekweld zou worden en dat wensen we natuurlijk niemand toe. Wij moesten het hebben van onze regelmaat en die hebben we allen getoond. De wagen gaf ook de hele race geen krimp en deed het als een Zwitsers klokje. Perfect werk van de jongens van PG Motorsport want mede daardoor eindigen we zo hoog in het algemene klassement.”

Na een goede start van de ‘Kermit’ Mercedes-AMG GT4, sloeg het noodlot toe. Een serie van race-incidenten resulteerde uiteindelijk in de opgave van de auto, ondanks een sterke strategie, prima chrono’s en topwerk van SRT in de pitlane.

Wim Spinoy: “Het zal wel een samenloop van omstandigheden zijn, de wagen op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en dat een aantal keer na elkaar. Ik ben uiteraard ontgoocheld over het resultaat, als sportman kan je daar niet blij van worden, maar als ik zie hoe dit team aan elkaar hangt, hoe we gereden hebben, hoe we gestreden hebben en hoe goed het commerciële element hier in Zolder geslaagd is, dan kan ik alleen maar positief zijn en met veel zin morgen weer verder werken voor de rest van het seizoen en de verdere toekomst. Autosport is een complexe sport en zo’n 24-uursrace als hier in Zolder is dat nog veel meer. We hebben veel geleerd en ik kan nu al aankondigen dat Kenneth ook in Spa met ons zal meerijden.

You may also like
Een terugblik op het Belcar seizoen door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: podium voor Stevens Motorsport
Zolder 24: enkele sfeerbeelden van de randanimatie door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: een hommage aan de veiligheidsmensen