Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Belgische Audi-rijders op kop in Pre-Qualifying

Total Spa 24: Belgische Audi-rijders op kop in Pre-Qualifying

Ook de Pre-Qualifying voor de 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa was een prooi voor Audi, de regerende winnaar in Francorchamps. In tegenstelling tot de vrije oefensessie deze ochtend, prijkten ditmaal twee Belgische Audi-rijders helemaal bovenaan, met de #1 WRT Audi van onder meer Dries Vanthoor voor de #25 Saintéloc Racing van Frédéric Vervisch.

Enkele stevige regenbuien hebben voor afkoeling gezorgd in de Belgische Ardennen, maar door de nog altijd warme temperaturen droogt de mooiste omloop ter wereld razendsnel op. Net voor de start van de tweede vrije training, de zogenaamde Pre-Qualifying, viel er heel wat nattigheid uit de lucht, maar vrijwel meteen toverden de rijders competitieve tijden op de tabellen.

Na één uur kwamen de Audi R8 LMS opnieuw naar voren. De beste tijd was voor Alex Riberas, in de WRT-bolide die aan de leiding staat in het kampioenschap. Dankzij Frédéric Vervisch (Saintéloc) en Laurens Vanthoor (#117 Team 75 Bernhard) werd de volledige top 3 ingenomen door landgenoten. Maxime Martin (#62 R-Motorsport Aston Martin) volgde niet veel verderop op de zesde positie.

Verrassend, maar niet ongezien in Blancpain GT, was de twaalfde tijd algemeen voor de leider in de Am Cup, de #991 Herberth Motorsport Porsche, waar Alfred Renauer de chrono realiseerde. De leider in Pro-Am tikte net buiten de top 20 aan: de #49 RAM Racing Mercedes-AMG GT3 hield slechts enkele honderdsten over op de merkgenoten van Black Falcon (#5), waar de gecrashte Silver Cup-auto (#6) niet aan rijden toekwam. De Silver Cup was een zaak voor de #12 Ombra Racing Lamborghini.

Klik hier voor de volledige uitslag.

De vierdelige kwalificatie vindt vroeger plaats dan gepland, vanaf 20.10u, en mogelijk niet in volledig droge omstandigheden. De auto’s met drie rijders, voornamelijk de inschrijvingen in de Pro Cup, komen pas vanaf Q2 in actie.

You may also like
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
F1: starttijden bekend
WRX: Projekt E begint in Spa
F1 Spa: een overzicht van de gridstraffen