Home > #Hoofdnieuws > Audi wint eerste afspraak Europese GT4 in Spa

Audi wint eerste afspraak Europese GT4 in Spa

In Spa-Francorchamps werd de eerste race van de Europese en Belgische GT4 vooral een lijdensweg… voor de Belgen. Vooraan was de zege voor het duo Moller-Madsen/Dontje in een Audi R8 LMS GT4. In de Belgische GT4 was de overwinning na een afvallingsrace voor Stéphane Lemeret in zijn 3Y Technology BMW M4.

De race was vooral voor SRT een harde brok. Zowel de AMG GT4 van Bas Schouten/Sam Dejonghe, als het exemplaar van Vandierendonck/Vannerum haalde na incidenten op de piste het einde van de race niet. Louis-Philippe Soenen kreeg een drive-through, maar reed nog net naar het podium in het Belgische klassement, achter Lemeret en Jamie Vandenbalck. Ook de Leuvenaar (BMW M4) kreeg overigens een drive-through. Hij blijft wel leider in het Belgische kampioenschap.

Afwisseling troef

Vooraan ging de zege dus naar Audi, voor de McLaren van van der Ende/Hutchison en de Alpine van Tribaudini/Jean. Meteen eens werk debuut dus van de Franse GT4 in het Europese kampioenschap. Met Ginetta, KTM, Porsche en BMW op de plaatsen vier tot en meet zeven, zagen we maar liefst zeven verschillende merken vooraan. Enkel Mercedes lijkt dit weekend niet in staat een vuist te maken. Volgens de rijders en teams van de Duitse GT, mist de auto topsnelheid op de omloop in de Ardennen.

De tweede race van het GT4 kampioenschap vindt vandaag, zondag, in de late namiddag plaats. In principe zien we de beide Mercedes AMG van SRt ook terug.

You may also like
In een notendop: GT
Belcar: met AMG-GT RR van QSR?
Total Spa 24: Lémeret (Alpine) verliest GT4-podiumplaats in laatste ronde
GT4: PROsport Aston Martin en Verschuur McLaren op de pole in Brands Hatch