Home > Circuit > In een notendop: Road to Le Mans en Aston Martin

In een notendop: Road to Le Mans en Aston Martin

  • In de tweede race van Road to Le Mans (Michelin Le Mans Cup) was de zege voor de Lanan Racing Norma #25 van Duncan Tappy en Michael Benham. Tappy ging in de slotfase na een mooi duel voorbij aan de United Autosports Ligier #33 van John Falb en Sean Rayhall. De overwinning in GT was voor de Ferrari #51 van Maurizio Mediani en Christoph Ulrich.
  • Na een knappe eerste stint van Fred Vervisch lag de #54 Ferrari even aan de leiding in GT, maar uiteindelijk werd hij samen met onze andere landgenoot Louis-Philippe Soenen vierde. Eric De Doncker en Dino Lunardi werden met de Motorsport 98 Ligier na een inhaalrace knap tiende algemeen.

  • Ross Gunn bezorgde de gloednieuwe Aston Martin Vantage GT3 meteen een debuutzege tijdens de 45 minuten durende race voor het Michelin Aston Martin Racing Le Mans Festival, eveneens in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans. Hij hield de snelle Vulcan van Peter Dumbreck en Chris Harris ruim tien seconden achter zich.
  • Jean-Marc Bourdouch en Albert Bloem finishten met de Street Art Racing Aston op de dertigste plaats terwijl de broers Arnold en Jean-Paul Herreman het iets beter deden en 21ste en 27ste werden.

Foto © Evers Media