Home > #Hoofdnieuws > Vervisch en Stuart van pole naar zege in Blancpain Brands Hatch

Vervisch en Stuart van pole naar zege in Blancpain Brands Hatch

In de tweede race van de Blancpain GT Series Sprint Cup in Brands Hatch heeft de #17 WRT Audi R8 LMS van Frédéric Vervisch en Leonard Stuart gewonnen. Vervisch reed gisteren de snelste tijd in de tweede kwalificatie, de Audi bleef gedurende de hele race vooraan. Audi bekleedt het hele podium van deze tweede race. De #2 Audi van Dries Vanthoor en Will Stevens moest opgeven met problemen aan de achtertrein.

Vervisch en Stuart reden een perfecte race vanop de eerste positie. Stuart bracht de wagen als eerste over de meet, net voor de #1 WRT Audi van Alex Riberas en Christopher Mies. De #66 Attempto Audi vervolledigt het podium met Steijn Schothorst en Kelvin van der Linde. De eerste niet-Audi was de #88 AKKA Mercedes-AMG GT3 (Meadows-Marciello).

Gemengd gevoel bij Vanthoor en Stevens

Het is de tweede winst voor WRT vandaag in Brands Hatch, want in de eerste race waren het Dries Vanthoor en Will Stevens die de zege thuisbrachten met de #2 WRT Audi (zie foto). In de tweede race mocht het echter niet zijn. Na de start, waar Stevens als veertiende vertrok, zorgde een incident met de #19 GRT Lamborghini, beide Bentley (Team Parker #31 en #32) en de #35 SMP Mercedes ervoor dat de #2 Audi helemaal achteraan reed.

Stevens werkte zijn stint af en ging de pits in om de wagen door te geven aan Dries Vanthoor. De Audi verliet de pitlane echter niet meer door problemen met het achterwiel.

Foto’s © Blancpain GT Series

You may also like
Spa 24: de line-up van WRT
Spa 24: WRT onthult kleuren voor 72ste editie
GT World Barcelona: Vanthoor en Weerts kampioen
Ring 24: herstart pas om 8 uur, Audi met voorlopige 1-2-3