Home > #Hoofdnieuws > Winst voor Ginetta in Europese GT4, Vandenbalck leider in Belgian GT4 Cup

Winst voor Ginetta in Europese GT4, Vandenbalck leider in Belgian GT4 Cup

Ook de tweede race van de GT4 European Series was een stevig kijkstuk. Vooraan ging de zege naar de #55 HHC Ginetta G55 van Tregurtha-Middelton, voor de Racing One Audi R8 LMS van Zamparini-Mor, winnaars in Pro/Am. Het algemene podium werd vervolledigd door de Team GT McLaren 570s van Rindlisbacher-Rees.

Vermelden we nog dat de initiële winnaar, de Audi met startnummer #5, de Dontje-Möller Madsen wel won, maar een straftijd van 31 seconden kreeg vanwege een inbreuk op het reglement.

Vandenbalck leider in Belgian GT4 Cup

Voor de Belgen daarentegen werd de tweede race op Circuit Zolder grotendeels een lijdensweg. De zege in de Belgian GT4 Cup was voor Stéphane Lemeret, die in zijn BMW M4 mooi meereed in de voorste gelederen, tot hij het stuurwiel van de M4 aan zijn teamgenoot Rabindra overgaf. De wagen zakte nog uit de top 10. Winst dus wel voor de racende journalist, voor zijn teamgenoot Jamie Vandenbalck en Louis-Philippe Soenen, in de enig overgebleven Mercedes van SRT. Vandierendonck-Vannerum verloren we met technische problemen, Sam Dejonghe, samen met Gregory Eyckmans, werd van de baan geramd door de Porsche van Autorlando in de Villeneuve chicane. Sven Van Laere werd vierde in de Belgian GT4 Cup.

In het Belgische kampioenschap leidt Jamie Vandenbalck, voor Soenen. De volgende afspraak is einde juli in Spa-Francorchamps voor de Belgische GT4.

You may also like
In een notendop: GT
Belcar: met AMG-GT RR van QSR?
Total Spa 24: Lémeret (Alpine) verliest GT4-podiumplaats in laatste ronde
GT4: PROsport Aston Martin en Verschuur McLaren op de pole in Brands Hatch