Home > #Hoofdnieuws > DTM Hockenheim: Auer wint, titelgevecht wordt duel na chaotische race

DTM Hockenheim: Auer wint, titelgevecht wordt duel na chaotische race

De DTM 2022 gaat naar een echte climax. De eerste race van het finaleweekend in Hockenheim was bijzonder onderhoudend en Lucas Auer behaalde voor Winward Mercedes zijn tweede zege van het seizoen, na de openingsrace in Portimao. Sheldon van der Linde (Schubert BMW) werd tweede en blijft leider in het kampioenschap, met twee punten bonus op Auer. Schubert BMW is zeker van de teamtitel.

Foto: © DTM

In principe gaat de titelstrijd nu tussen Auer en van der Linde, al kunnen René Rast (Audi) en Mirko Bortolotti (Lamborghini) mathematisch ook nog kampioen worden. Zij werden vijfde en zevende, al kunnen ze wel nog ieder één plaats opschuiven indien Dev Gore (Audi) een straf krijgt vanwege een niet uitgevoerde pitstop.  

De openingsfase was de wedstrijd was op zijn minst chaotisch met enkele zeer zware crashes. David Schumacher, Clemens Schmid, Thomas Preining, Ricardo Feller, Rolf Ineichen, Marius Zug, Nick Cassidy, David Grenier, Dennis Olsen en Arjun Maini verdwenen in de diverse crashes uit de race en de wedstrijd werd geruime tijd stil gelegd. Onder meer Schumacher, Ineichen en Olsen werden ook naar het hospitaal overgebracht. Enkele rijders zien we morgen ook niet meer terug.

Vooraan viel na de herstart alles wat sneller in de plooi, en opvallend de herstart was niet meer volgens de twee-aan-twee DTM-stijl, maar braaf achter elkaar. Lucas Auer kon zijn koppositie vervolgens verzilveren en achter hem reed van der Linde van de zestiende naar de tweede plaats, alleen met die prestatie verdient de BMW-rijder de titel. De Zuid-Afrikaan kaapte ook het punt voor de snelste ronde weg. Mirko Bortolotti daarentegen kende een dramatische pitstop en is, samen met Thomas Preining (Porsche) de grote verliezer van vandaag.

Puntenstand: 1. Van der Linde 149, 2. Auer 147, 3. Rast 128, 4. Bortolotti 121…  

Morgen om 13u30 start de laatste race van het seizoen en er zijn morgen nog 29 punten te verdienen.