Home > #Hoofdnieuws > Interview Jean-Marie Pfaff: “In de Formule 1 winnen altijd dezelfde mensen en dat is niet het geval in DTM”

Interview Jean-Marie Pfaff: “In de Formule 1 winnen altijd dezelfde mensen en dat is niet het geval in DTM”

Dat niet alleen u en ik naar de DTM in Spa zijn gegaan, bleek ook tijdens de podiumceremonie op zondag. Niemand minder dan de iconische doelman van de Rode Duivels en Bayern München, Jean-Marie Pfaff, overhandigde de rijders op het podium de bekers. Autosportwereld.be zou Autosportwereld.be niet zijn, als we niet even bij de levende legende hadden getoetst wat hij van het spektakel vond.

Foto’s: © DTM

“Ik heb erg genoten van mijn bezoek aan de DTM in Spa-Francorchamps. Ik was uitgenodigd door het team van ABT Sportsline. Ik ken Harry Unflath (hoofd marketing) en Hans-Jürgen Abt nog uit mijn tijd bij FC Bayern. De DTM is iets geweldigs voor de fans. Zelf ben ik gek op autorijden en ik kijk ook vaak naar autosport op TV. In de Formule 1 winnen altijd dezelfde mensen en dat is wat de DTM zo aantrekkelijk maakt, iedere meeting zijn het andere namen vooraan en dat maakt het heel spannend en leuk om te volgen. Ik heb met veel teambazen en rijders gesproken, en ook met de DTM-organisatie waar Gerhard Berger aan de top staat. Het hele kampioenschap is allemaal erg open en benaderbaar. De Power Lounge is ook geweldig, ik heb daar namelijk heel lekker geluncht. Ik zal zeker in de toekomst nog eens een DTM-race bezoeken. Zo zou ik bijvoorbeeld graag naar de Norisring in Neurenberg gaan. Ik moet een beetje reclame maken voor de DTM bij mijn vrienden en kennissen, want het is echt een geweldige ervaring en de rijders hebben hun fans nodig.”