Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Audi versus Porsche na een keiharde nacht

Zolder 24: Audi versus Porsche na een keiharde nacht

In Zolder is het weer licht en het is nog steeds de #11 PK Carsport Audi R8 LMS die de debatten aanvoert in de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder. Het kwintet Longin-Longin-Saelens-Vanthoor-Guelinckx heeft rond 8 uur deze ochtend een goed anderhalve ronde bonus op de #55 Q1 TrackRacing Porsche van Teunkens-Latorre-Rau-Lauryssen, de enige van de Porsche 911 die nog echt in de buurt van de leidende GT2 verblijft.

De nacht was hard in Zolder, met behoorlijke klappers voor onder meer de #5 JFT Clio, die lange tijd leider was in TB en de #52 Q1 Trackracing Porsche, maar ook de Totaalplan Racing Lamborghini. De crash van Mario Martlé veroorzaakte zelfs een nieuwe wedstrijdonderbreking. We verloren ook de BE Motorsport Porsche Boxster, evenwel met motorproblemen en de Porsche 911 van onder meer Fred Bouvy. De #12 RedAnt Porsche van de familie RedAnt en Sam Dejonghe is na een aanrijding dan weer uit de top 10 gezakt.

Vooraan is de strijd om de zege dus een duel tussen PK Carsport en Q1 Trackracing, terwijl Rusell Racing by NGT (Corten-Thiers-Thiers-Lowette-Van Hooydonk) en Belgium Racing (Goossens-Verdonck-Gillion-Haverans) een mooie strijd om de derde plaats leveren, uiteraard beide ook met Porsche. Speedlover en Belgium Racing pakken voorlopig de plekken vijf en zes.

Porsche leidt wel in GTB, met VR Racing by RedAnt Racing, waarbij de wagen van ex-winnaars Dirk Van Rompuy en Erik Bruynoghe mooi zevende algemeen is en meer dan tien ronden bonus heeft op de #36 Ligier van Xwift Racing Events. Nog in de top 10 vinden we ook de leiders in TA, met JJ Motorsport, voor Hamofa Motorsport. In TB leidt Rofix Racing ruim, voor de #50 Convents Racing en de #33 Xwift Racing Events, alle drie met een BMW 325i.