Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: de dames aan het woord – Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker

Zolder 24: de dames aan het woord – Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker

Guino Kenis en Michaël De Keersmaecker dienen we uiteraard niet meer voor te stellen. Zij hebben zowel op asfalt als onverhard hun strepen in het binnen- en buitenland verdiend, en waren vaak teamgenoten. Dochters Julie en Juna-Jane hebben besloten om in hun voetsporen te treden en staan zo voor het eerst aan de start van de 24 uur van Zolder, en dat samen met vaders Guino en Michael met een BMW M2 CS Racing!

Hoe is jullie passie voor autosport ontstaan en hoe hebben jullie de eerste stappen gezet om deze sport actief te gaan uitoefenen?

“We zijn beide in de autosport opgegroeid”, klinkt het gelijktijdig.

Julie: “We hebben vroeger alles van heel dichtbij meegemaakt. Op een gegeven moment begint het te kriebelen en… here we are!”

Juna: “Onze papa’s hebben heel veel samen geracet en wij waren er toen altijd bij. Julie en ik kozen voor de paardensport en we kenden elkaar dus al van vroeger op het circuit. We kregen toevallig op hetzelfde moment het gevoel om de stap naar de autosport te zetten. Het is mooi om dit nu opnieuw samen te beleven en onze papa’s vinden het zelf ook heel tof.”

“Ik heb dit jaar de twee manches van de Skylimit Sprint Cup gedaan, waaronder de Race Promotion Day met deze M2. Deelnemen aan mijn eerste 24-uurswedstrijd is spannend maar we zijn er klaar voor!

Julie: “Ik heb nog geen competitie op circuit gereden. Ik heb al wel enkele rally’s achter de rug en met succes. Maar dit is toch totaal iets anders. Ik ben echt benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen. Het zou heel mooi zijn als we dit in de toekomst kunnen verderzetten, maar we zullen eerst zien hoe dit weekend verloopt.

Wat is jullie doelstelling voor deze 24 uur van Zolder?

“De finish halen is het hoofddoel en we hebben ons fysiek goed voorbereid. We hebben er het volste vertrouwen in.”, zeggen de jonge dames in koor.

Julie: “Er heerst een gezonde spanning. Voor ons is het de eerste keer, voor onze vaders is het dan weer de eerste keer met ons, wat het voor hen ook heel speciaal maakt en misschien wat stress meebrengt. Ik vind het zelf een heel leuk gegeven dat we dit samen kunnen delen, wat voor mij het mooiste van de hele 24 uur van Zolder zal zijn.”

#68 G&A Motors X JDK BMW M2 CS: Guino Kenis – Julie Kenis – Michaël De Keersmaecker – Juna-Jane De Keersmaecker – Jeff Van de Ven