Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Dries Vanthoor duikt onder 1min29, Kenis snelste in toerisme in Pre Qualifying

Zolder 24: Dries Vanthoor duikt onder 1min29, Kenis snelste in toerisme in Pre Qualifying

De laatste chronosessie voor de Superpole van 19u30 vanavond legde de volgorde van vertrek vast voor de Superpole van de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder. Uiteraard was Dries Vanthoor de snelste, in een 1min28.795, goed een seconde sneller dan Cédric Wauters in de Lamborghini Super Trofeo van Totaalplan Racing. Guino Kenis was de snelste man in een toerwagen, met vijftiende plaats algemeen in de G&A BMW M2.

Straks vertrekken de deelnemers één voor één voor snelle ronde op Circuit Zolder en net na 20u00 kennen we dan de startvolgorde voor wat misschien wel de warmste editie van de 24 Hours of Zolder ooit wordt. Helemaal achteraan straks vinden we de #99 Porsche 911 GT3 Cup van onder meer de ex-winnaars Kenneth Heyer en Dylan Derdaele, die al geruime tijd met elektronische problemen kampen en de Porsche niet aan de praat kregen voor de derde sessie van de dag. “De wagen zal volgens het reglement van het Belcar Endurance Series niet aan de Superpole mogen deelnemen en als allerlaatste starten op zaterdag“, aldus wedstrijdleider Pierre Delettre.

Vooraan was het dus PK Carsport voor Totaalplan Racing, met Sam Dejonghe als snelste van de Porsche-rijders, op 2,6 seconden van de Audi. De RedAnt Racing Porsche gaat de beide exemplaren van Q1 Trackracing vooraf. In GTB was Tip Top Rent primus, terwijl in TB VDW Motorsport de horde aanvoert.