Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: de dames aan het woord – Estelle De Ruyck

Zolder 24: de dames aan het woord – Estelle De Ruyck

Estelle De Ruyck nam in 2021 voor het eerst deel aan de 24 uur van Zolder. Ze heeft de racemicrobe te pakken en ziet als onderneemster de autosport als ideale ontspanning. Dit jaar komt ze voor de tweede keer met Xwift Racing Events aan de start.

Hoe is jouw passie voor autosport ontstaan en hoe heb je de eerste stappen gezet om deze sport actief te gaan uitoefenen?

“Ik rij zeer graag met de auto en ben Porsche-liefhebber. Ik zag dat Xwift zich focuste op mensen die hun eerste stappen in de autosport wilden zetten en de adrenalinekick sprak me aan. Ik had geen voorgeschiedenis in de autosport of karting, maar het prikkelde mij. Nu sta ik voor de tweede keer bij de 24 uur van Zolder aan de start en ook mijn echtgenoot (Matthijs Wouters) rijdt deze wedstrijd met een Ligier van Xwift. Het feit dat het een teamsport is en dat je samen de finish wilt halen beviel me. Je deelt samen de ervaring.”

Wat is je doelstelling voor deze 24 uur van Zolder?

“In eerste instantie uitrijden en ons amuseren, maar als er een podiumplaats in zit zullen we hier zeker voor gaan. De concurrentie binnen TB is veel groter dan vorig jaar, wat meer strijd binnen de klasse gaat geven en wat de kick nog zal vergroten. Ik verwacht dat het pittig wordt! De proto’s zijn er dit jaar uit, maar het blijft opletten voor de snellere wagens. Dit vraagt de nodige focus en het warme weer zal daarin zeker niet helpen, maar ik beschik over een goede fysieke conditie. Tussendoor rusten zal ook belangrijk zijn en onze kiné zal ons goed soigneren. Vorig jaar waren we niet de snelste equipe, maar onze auto heeft toen totaal geen problemen gekend. Daarom rij ik opnieuw met Xwift omdat ik weet dat zij kwaliteit leveren.”

#31 Xwift Racing Events BMW 325i: Kurt Van Gijsel – Michael Gevers – Jarne De Meulder – Nico Troch – Estelle De Ruyck