Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: de dames aan het woord – Ines Lammens

Zolder 24: de dames aan het woord – Ines Lammens

Ines bestuurt de Porsche Boxter van BE Motorsport en is zo de enige vrouw in GTB. Ze rijdt voor de vierde keer de 24 uur van Zolder, maar voor het eerst niet aan de zijde van haar vader Jo Lammens en niet meer met een BMW Clubsport zoals bij haar vorige deelnames.

Hoe is jouw passie voor autosport ontstaan en hoe heb je de eerste stappen gezet om deze sport actief te gaan uitoefenen?

“Het komt via mijn papa. Mijn papa is mede-eigenaar van Skylimit Events, waar er cursussen worden gegeven om te leren driften of om op het circuit te leren rijden. Ik kwam naar papa kijken toen hij de 24 uur reed en heb hier in de paddock leren rijden en driften. Zo is het stapje per stapje gegroeid en ben ik ook op het circuit beginnen rijden. Toen ik zestien was heb ik mijn eerste BGDC-wedstrijd gereden, waarna drie seizoenen Belcar volgden. Ik heb al drie keer deelgenomen aan de 24 uur van Zolder, telkens met mijn vader. We rijden nu tegen elkaar, hoewel we in verschillende klassen uitkomen, maar we plagen elkaar toch een beetje.”

Wat is je doelstelling voor deze 24 uur van Zolder?

“BE Motorsport heeft de Porsche Boxter volledig zelf en met veel passie en liefde opgebouwd. Het doel is uitrijden en ervaring opdoen. Alles wat meer is, is mooi meegenomen. Door de hitte zal uitrijden voor de mechaniek en de piloten een hele uitdaging zijn!”

#77 BE Motorsport Porsche Boxter: Stephan Beyens – Didier Beyens – Peter Sterken – Davy Suffeleers – Ines Lammens