Home > Circuit > Belcar Skylimit Sprint Cup Zolder: een Abarth-armada aan de start!

Belcar Skylimit Sprint Cup Zolder: een Abarth-armada aan de start!

Ook voor de Belcar Skylimit Sprint Cup zijn de wedstrijden in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder met stip gemarkeerd. Voor de derde manche van het seizoen worden maar liefst vijf Abarth verwacht. Peter Bens, die al jaren met Italiaanse bolides op de Belgische circuits te vinden is, verstrekte ons de nodige info over de vinnige wagens.

  • #209 Ron Sanen – Abarth Assetto Corse
  • #212 Peter Bens – Abarth Assetto Corse
  • #219 Niels van Gompel / Glenn Kerckhofs – Abarth 500
  • #220 Jason Museur – Abarth 695 Assetto Corse
  • #246 Mauro Mercuri – Fiat Abarth

Bij de wedstrijden in het kader van de Race Promotion Day stond Peter Bens, die toen zijn eerste BSSC-races van het seizoen betwistte, twee keer op de derde podiumtrede in zijn klasse en hij werd tevens twaalfde en zestiende algemeen. Toen was de Gelenaar de enige deelnemer met een Abarth, maar nu staan er maar liefst vijf aan de start. Peter verwacht komend weekend een intense onderlinge strijd voor de laatste podiumtrede in de klasse van 1701cc tot 2400cc, achter de Honda CRX van Davy Cooreman en de Renault Clio van Nelson Van Hulle.

De wagen met Ron Sanen aan het stuur nam in 2015 deel aan de 24 uur van Zolder met Ron, Peter Bens en Arne Kümmelberger als equipe. Ze haalden toen jammer genoeg niet de finish nadat de Abarth in een aanrijding verwikkeld raakte. De 695 Assetto Corse van Jason Museur is de meest potente van het vijftal met iets meer paardenkrachten en een sequentiële versnellingsbak.

Race1 van 30 minuten vindt zaterdagmorgen om 9u15 plaats, en om 12u15 is het tijd voor race 2.