Home > #Hoofdnieuws > TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Dries Vanthoor  

TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Dries Vanthoor  

Dries Vanthoor voorstellen hoeft nog nauwelijks. De dubbele winnaar van de 24 uur van de Nürburgring, de klasse GTE Am in Le Mans en de 24-uurraces van Zolder en Dubai, jaagt ondertussen al enkele jaren op een zege in de grootste race van de Fanatec GT World Challenge powered by AWS: de TotalEnergies Spa 24 Hours of Spa.

Foto: © SRO

Vorig jaar miste hij op een haar na zijn eerste zege in de TotalEnergies 24 Hours of Spa, maar Alessandro Pier Guidi en Ferrari staken daar een stokje voor. De 24-jarige Limburger is alvast gemotiveerd.   

Dries, welke ambities koester je voor deze editie?

“Ja, ik kan weinig toevoegen aan wat Charles al eerder zei. Wij willen deze race winnen, punt. Ik heb nu lang genoeg pech gehad in Spa-Francorchamps en het is tijd om de zege te pakken. We hebben ons perfect voorbereid en ik zie niet in waarom we niet zouden winnen.”  

Wat betekent de 24 uur van Spa voor jou?

“Goh, eigenlijk, het is een mooie race, maar in mijn ogen niet anders dan de Nürburgring of Le Mans. Het is een thuisrace, maar meer verschillen zie ik niet. Uiteraard is het globaal gezien de grootste GT-race ter wereld, maar ook de meest complexe volgens mij.”  

#32 WRT Audi R8 LMS evo II GT3: Charles Weerts – Dries Vanthoor – Kelvin van der Linde.