Home > Circuit > Speedweek Spa: FFSA TC – GB3 – British GT – FFSA GT

Speedweek Spa: FFSA TC – GB3 – British GT – FFSA GT

• FFSA TC – Ook de Franse toerwagens waren in Spa-Francorchamps te gast met een zege in de eerste race voor Teddy Clairet, in een Peugeot 308 RC. Clairet won ook de tweede race. Onze landgenoot Jerome Heinen, ook in een Peugeot, werd vijfde en zevende. In de derde race was de zege eveneens voor Clairet en Heinen viel uit.
  • GB3 – De Britse F3, onder de naam GB3, reed driemaal in Spa, met zeges in de eerste en tweede race voor Luke Browning in een bolide van Hitech GP. De derde race was voor Carlin-rijder Callum Voisin.
  • British GT – Jamie Stanley en Nick Halstead (Fox Motorsport – McLaren 720S GT3) wonnen de wedstrijd van twee uur met 5,2 seconden voorsprong op Lewis Williamson-James Cottingham (2 Seas Motorsport – Mercedes-AMG GT3). Jules Gounon en kampioenschapsleider Ian Loggie (RAM Racing – Mercedes-AMG GT3) werden derde. De overwinning van Stanley-Halstead is echter nog onder voorbehoud. Hun McLaren werd na de kwalificatie niet conform bevonden, maar het team tekende beroep aan om zo toch vanop de tweede plaats te kunnen starten. Ulysse De Pauw tikte, ondanks een success penalty van twintig seconden en een drive through voor track limits, af als zesde en tweede in de klasse Silver-Am. Josh Miller-Jamie Day (R Racing – Aston Martin Vantage GT4) zegevierden in GT4.
  • FFSA GT4 – De Belgen deden het in race 2 van het Franse uithoudingskampioenschap voor GT4-wagens opnieuw prima. Roee Meyuhas en Erwan Bastard wonnen met net geen zes seconden voorspong op op de winnaars van zaterdag, Stéphane Lémeret en zijn Franse teamgenoot Stéphane Tribaudini (CMR – Toyota). Benjamin Lessennes en Nederlander Ricardo van der Ende (L’Espace Bienvenue – BMW) vertrokken vanaf plaats 40 en eindigden net naast het algemene podium en derde in Silver.