Home > #Hoofdnieuws > Speedweek Spa: Stéphane Lémeret wint race 1 van het FFSA GT4!

Speedweek Spa: Stéphane Lémeret wint race 1 van het FFSA GT4!

Stéphane Lémeret en zijn Franse teamgenoot Stéphane Tribaudini wonnen vanavond op een prachtige wijze race 1 op het circuit van Spa-Francorchamps. Ze hadden met hun Toyota GR Supra GT4 van CMR 5,787 seconden voorspong op Roee Meyuhas-Erwan Bastard (Saintéloc Racing – Audi R8 LMS GT4). Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende finishten, na een problematisch begin van het weekend, als zesde na een schitterende inhaalwedstrijd.

Stéphane Lémeret moest na de start, bij het uitkomen van La Source, de Audi van Castelli en de Mercedes van Gachet voorlaten. Aan Combes ging onze landgenoot de Mercedes echter al terug voorbij. De wedstrijd werd na enkele ronden voor een vijftiental minuten geneutraliseerd na een ongeval van Sacha Bottemanne. Na de pitstops zat Stéphane Tribaudini Alexandre Cougnaud, die Castelli had afgelost, op de hielen en ontstond een mooie strijd die in het voordeel van Tribaudini werd beslist. De Franse teamgenoot van Stéphane Lémeret kwam nadien niet meer onder druk.

Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende vertrokken als 41ste, nadat ze door technische problemen geen rondetijd in de kwalificaties konden laten optekenen, en reden een fantastische inhaalwedstrijd. Ze werden zesde algemeen en vijfde in de Silver Cup!