Home > Circuit > TotalEnergies Spa 24: een record aantal deelnemers voor de GT4 European Series

TotalEnergies Spa 24: een record aantal deelnemers voor de GT4 European Series

De GT4 European Series, voor de gelegenheid aangevuld met acht wagens van GT4 Scandinavia, rijdt in het voorprogramma van de 24 uur van Spa twee wedstrijden van één uur, die het begin van de tweede seizoenshelft inluiden. Zo staan maar liefst 55 wagens van negen verschillende merken op de deelnemerslijst, die zes Belgische rijders en één Belgisch team telt.

(Foto: © SRO)

Kenny Herremans verdedigt met teamgenoot Dante Rappange in een Chevrolet Camaro GT4.R de belangen van V8 Racing. Op het circuit van Paul Ricard scoorde onze landgenoot bijzonder goed met een overwinning en een tweede plaats in hun categorie en ook in Misano waren ze in de kopgroep te vinden. Het duo staat derde in Pro-Am met 38 punten achterstand op Beaubelique-Pla (Akkodis ASP – Mercedes) en is dus nog volop in strijd om de titel! Nico Verdonck en Rodrigue Gillion (PROsport Racing – Aston Martin) staan eveneens aan de start in deze klasse.

Antoine Potty en zijn Franse teamgenoot Romain Monti (CMR – Toyota) bekleden de zesde plaats in het klassement van de Silver Cup en stonden twee keer op het podium.

Selleslagh Racing Team is het enige Belgische team en zet twee Mercedes-AMG GT4 in. De #32 is bestemd voor de Belgen Jean-Luc Behets en Johan Vannerum in de Am-klasse. Aan het stuur van de #34 vinden we de Amerikaan Alexandre Papadopulos en de Nederlander Olivier Hart.