Home > #Hoofdnieuws > Belcar Sprint Cup: Van Samang wint, jong talent toont zich

Belcar Sprint Cup: Van Samang wint, jong talent toont zich

De tweede race van de Belcar Sprint Cup was een echt mooi kijkstuk. De zege was voor Bart van Samang in de BMW E92 Coupé, maar hij kreeg die zege niet in de schoot geworpen. Bovendien staken enkele jonge talenten de neus aan het venster, waaronder Juna-Jane De Keersmaecker die met haar BMW M240i de klasse 5 won en vierde algemeen werd, vlak voor Tom Van Eenaeme die in zijn JFT Engineering Renault Clio vijfde finishte en de klasse 3 voor zijn rekening nam en dat in een aartsmoeilijke wedstrijd.

Op een piste waar geen enkele bandenkeuze ideaal was, zagen we jong talent ontluiken. Juna-Jane De Keersmaecker koos op aangeven van haar vader Michaël De Keersmaecker regenbanden voor haar BMW “en bij de start kon ik al enkele plaatsen goedmaken”, aldus de 16-jarige jongedame. “Ik heb mijn licentie van in april en had nog nooit in de regen gereden, wat ik nu dus heb goedgemaakt. Ik heb gaandeweg vertrouwen gekregen en mijn race opgebouwd. Een paar maal heb ik de auto moeten corrigeren, maar dat ging en ik heb me goed geamuseerd.

Vader en dochter De Keersmaecker rijden samen met vader en dochter Kenis de 24 uur van Zolder, bijgestaan door Jeff van de Ven, de zoon van.

Net achter haar zagen we Tom Van Eenaeme in zijn Clio ook mooie dingen doen: “Ik zat ook op regenbanden en dat ging dus goed. Het was een moeilijk race en ik kon die mooi afmaken, na mijn zege in de klasse deze ochtend al.”

In klasse 2 was de zege voor Davy Cooreman die in zijn Honda Civic ook mooie dingen liet zien, net als Tom Vanderheyden, die in zijn Fiesta weer de klasse 1 won.

Algemeen werd de winnaar van race 1, Wiebe Wijtzes (BMW) tweede, voor Kevin de Regt, ook in een BMW.