Home > Rally > Divers > Interview James Gruwez en Joshua Dehaene: “Sharon rijdt met ons mee in de Eifel Rallye”

Interview James Gruwez en Joshua Dehaene: “Sharon rijdt met ons mee in de Eifel Rallye”

Dit weekend is er in Duitsland de Eifel Rallye Festival. James Gruwez en Joshua Dehaene zijn één van de Belgische teams die een wagen van vroeger namaakten en zo deelnemen. Gisterenavond was er de voorstelling van de Mercedes bij café De Hazewind in Ieper en Autosportwereld.be was daar bij.

“Het begon allemaal begin dit jaar toen Joshua al lachend me vroeg of ik dit jaar de Eifel Rally zou rijden,” begint James (Gruwez). “Ik zei hem indien hij dat geregeld zou krijgen, dan doen we dat.” “Op goed geluk heb ik ons ingeschreven en voor we het wisten waren we ingeschreven,” gaat Joshua (Dehaene) verder. In de Eifel Rally worden enkel replica wagens van vroeger toegelaten. De wagen moet precies dezelfde zijn als de originele. “Wij hebben gekozen voor de livery van Bernard Darniche en Alain Mahé in Tour de Corse in 1987 op de Mercedes.”

“De rally is niet zoals andere rally’s. Zo kunnen de teams beslissen om bepaalde proeven niet te rijden en is een herstart ten alle tijde mogelijk. We gaan met een grote groep autoliefhebbers en gaan de rally dus ook puur voor het plezier rijden. We willen ook verschillende zaken daar testen om dan misschien hier toe te passen,” vertelt Joshua. ” Het is onze gewone rallywagen waar we onlangs nog de Rally van Wervik mee reden, maar er werden enkel zaken aangepast om volledig op de andere wagen te gelijken. Dat betekende ook dat we de livery moesten aanpassen. We hebben hem niet volledig weggehaald, maar gedeeltelijk verborgen. Zo staat de foto van mijn dochter, Sharon, nog verstopt op het dak. Zo rijdt Sharon ook met ons mee, want ze zou dit zalig gevonden hebben. Ze leefde volledig voor de rally,” zei James.

James en Joshua hopen een goeie indruk na te laten om zo misschien in de toekomst uitgenodigd te worden voor een nieuwe editie. Er zijn heel wat prachtige historische wagens te bewonderen. Zo komt ook Thierry Neuville met een Peugeot 306 Maxi en Marc Duez met een Ford RS200 aan de start. De rally begint donderdag met een shakedown. Bekijk hier de volledige deelnemerslijst.