Home > Uncategorized > DTM Imola: SSR Performance reist af naar Italië voor derde DTM-weekend

DTM Imola: SSR Performance reist af naar Italië voor derde DTM-weekend

Foto ©: SSR Performance

De derde DTM-meeting van het seizoen vindt dit weekend plaats in Imola. Laurens Vanthoor is één van de twee Belgische vertegenwoordigers en wil meer punten scoren.

Het derde DTM-evenement van het seizoen vindt plaats op één van de mooiste circuits van Italië, in Imola. Laurens Vanthoor is zeer gemotiveerd voor de twee races op het 4,909 km lange circuit. 22 bochten bieden de fans ter plekke veel actie en spanning.

De DTM viert zijn première op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, net als Laurens Vanthoor, die er, begin juni tijdens het testen de eerste ronden aflegde in de Porsche 911 GT3 R. “Na twee 24-uursraces, die helaas geen van beide positief zijn geëindigd, is het nu definitief tijd voor succesverhalen. Op de Lausitzring hebben we een stap in de goede richting gezet. We moeten deze trend doorzetten en dan moeten we ook voor podiumplaatsen kunnen strijden. Imola is een compleet nieuw circuit voor mij. Daarom heb ik me op de testdag goed kunnen voorbereiden op de race en ik kijk er nu naar uit om aan te vallen.”

Vrijdag: eerste vrije training12u55
Vrijdag: tweede vrije training15u55
Zaterdag: eerste kwalificatie10u05
Zaterdag: eerste race13u33
Zondag: tweede kwalificatie10u05
Zondag: tweede race13u33

De tussenstand in het DTM-kampioenschap na twee races:

  1. Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport) – 66 punten
  2. Mirko Bortolotti (GRT) – 51 punten
  3. Lucas Auer (Team Winward) – 48 punten.

10. Laurens Vanthoor (SSR Performance) – 18 punten

21. Esteban Muth (BMW) – 0 punten