Home > Circuit > FIA F2 Monaco: Hauger kroont zich tot koning

FIA F2 Monaco: Hauger kroont zich tot koning

Geluk dwingt zich af, zo gaat het gezegde. En dat moet dan zeker waar zijn voor Dennis Hauger, die de zege pakte in de F2 sprintrace Monaco. Het was voor de Noor zijn eerste zege in de Formule 2.

foto: ©premaracing.com/media

Heel wat zaken maakten het Hauger wat gemakkelijker. Ralph Boschung trok zich terug voor de start, de Campos rijder heeft nog steeds last van nekpijnen. Er was de gridstraf voor Lawson en Iwasa, waardoor Hauger op de tweede plaats van de startgrid kwam, naast Jake Hughes. De start van de wedstrijd liet ook even op zich wachten en toen dan uiteindelijk de lichten doofden, kwam Hughes niet weg van zijn pole plaats.

Het goede nieuws was dat iedereen de gestrande Hughes kon ontwijken. Hauger greep de leiding, Daruvala volgde. Het duo reed vervolgens in hoog tempo naar een Prema dubbelslag, met een zege voor Hauger en Daruvala op de tweede plaats. Marcus Armstrong pakte voor Hitech de derde plaats.

Daarachter waren er de gebruikelijke positiegevechten en de akkefietjes die iedereen wel kende. Felipe Drugovitch liep tegen een lekke band bij de start, en nam daarna met MP Motorsport wat taktisch slechte beslissingen, zoals een gok op regenbanden. Ook Amaury Cordeel kende zijn problemen. Onze landgenoot moest al in de openingsronden de voorvleugel laten wisselen en was daarna kansloos.

Morgen is er de hoofdrace, met verplichte pitstop en met een grotere zak aan punten. Felipe Drugovitch start vanop pole en zal er helemaal op gebrand zijn om de nulscore van vandaag weer goed te maken.