Home > F1 > F1 Monaco: Leclerc pakt pole in thuisrace

F1 Monaco: Leclerc pakt pole in thuisrace

Foto ©: Ferrari

Vandaag stond de kwalificatie in Monaco op het progamma. Leclerc won alle drie de vrije trainingen en dat was ook het geval in de kwalificatie. De Monegask mag morgen op de pole position staan, voor Sainz (Ferrari) en Perez (Red Bull).

De toppers lieten niet op zich wachten in Q1. Al snel stonden beide Ferrari’s en Red Bulls op plaats één tot vier. Even later was er rode vlag. Tsunoda (AlphaTauri) raakte de muur, maar kon zelfstandig naar de pitstraat terugkeren. Q1 kon drie minuten later weer hervat worden. Uiteindelijk waren er weinig verrassingen, Albon en Latifi (Williams), Stroll (Aston Martin), Zhou (Alfa Romeo) en Albon (AlphaTauri) vielen af.

Max Verstappen (Red Bull) opende Q2 met een sterke tijd, maar Sainz en Perez doken daar meteen onderdoor. Vettel kon in het slot nog van plek veertien naar plek acht gaan, waardoor hij mee doet in Q3. Wie daar niet in zijn geslaagd, zijn Tsunoda, Bottas (Alfa Romeo), Magnussen (Haas), Ricciardo (McLaren) en Schumacher (Haas). Voor Bottas is dit pas de tweede keer dit seizoen dat hij Q3 niet haalt.

Thuisrijder Charles Leclerc opent Q3 met een fantastische tijd van 1.11.376. Een fantastische tijd waar niemand meer onder kan gaan. Zijn teamgenoot Sainz mag morgen als tweede starten en de twee Red Bulls van Serio Perez en Max Verstappen moeten genoegen nemen met plek drie en vier. Ondanks de ontstoken amandelen eindigt Lando Norris (McLaren) toch knap vijfde. Jammer genoeg kwam er een abrupt einde aan de kwalificatie. 30 seconden voor het einde van Q3 spint Sergio Pere voor het ingaan van de tunnel en Sainz reed tegen em aan. Tegelijkertijd reed Alonso op een ander punt in de barriers.