Home > F1 > F1 Monaco: Leclerc opnieuw de snelste in tweede vrije training

F1 Monaco: Leclerc opnieuw de snelste in tweede vrije training

Foto ©: Ferrari

Vandaag stond de tweede vrije training in Monaco op het programma. Nadat Charles Leclerc (Ferrari) voor eigen publiek de eerste vrije training won, was de Monegask opnieuw de snelste in de tweede vrije training. Leclerc was sneller dan zijn teamgenoot Carlos Sainz, Sergio Perez (Red Bull) werd derde.

Al snel kregen we een gele vlag. Net zoals in de eerste vrije training, gingen er enkele renners rechtdoor in de eerste bocht. Ditmaal was het Tsunoda (AlphaTauri), maar de vrije training kon meteen hervat worden. In de eerste minuten waren het de gekende tenoren die de snelste tijden neerzetten. Sergio Perez klokte met 1.14.001 de snelste tijd van het weekend tot dusver. Even later kregen we, net zoals in de eerste vrije training, een rode vlag. Daniel Ricciardo (McLaren) ging van de baan bij het zwembadgedeelte, maar was gelukkig oké. Een kleine tien munuten later was de baan weer vrij.

Halfweg was het Charles Leclerc die onder de tijd van Sergio Perez dook. Lang bleef Leclerc niet op kop staan, want twee minuten later was het regerend wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) die onder de tijd van Leclerc dook. Maar de Monegask liet zich niet kennen. Leclerc dook opnieuw onder de tijd van Verstappen en ook Carlos Sainz liet de Red Bull achter zich.

Kort voor het einde kregen we een gelijkaardige top drie als in de eerste vrije training. Leclerc op kop, maar zijn teamgenoot Sainz ging van drie naar twee, terwijl Sergio Perez de omgekeerde beweging maakte.