Home > #Hoofdnieuws > FIA WTCR Nürburgring: eerste startrij voor Comtoyou met Gilles Magnus op plaats twee

FIA WTCR Nürburgring: eerste startrij voor Comtoyou met Gilles Magnus op plaats twee

Met snelle ronden van Mehdi Bennani en Gilles Magnus in het slot van de kwalificatiesessie verzekerde Comtoyou Team Audi Sport zich van de volledig eerste startrij. Bennani was met zijn Audi RS3 LMS met een chrono van 8:50.527 slechts 15 duizendsten sneller dan Gilles Magnus! De derde plaats ging naar Santiago Urrutia met de Lynk & Co 03 TCR van Cyan Performance.

(Foto: © Audi Sport)

Op de persconferentie na de kwalificatie zagen we een uitermate tevreden Gilles Magnus die Mehdi Bennani feliciteerde met zijn polepositie en Comtoyou bedankte voor de goede wagen. “Ik heb op de Nordschleife al regelmatig getest en je moet echt de limiet opzoeken om vooraan te staan.” aldus Gilles. “Door de regen van vanmorgen veranderde het gripniveau sterk ten opzichte van gisteren. Aangezien ik al een tijd had neergezet, ben ik in mijn laatste ronde voluit gegaan. Het was mijn beurt om Mehdi een tow te geven, wat mede het verschil maakte want zijn laatste sector, met het lange rechte stuk van Döttinger Höhe, was een seconde sneller dan die van mij. Ik kijk uit naar de races van morgen, want de Nordscheife ligt onze Audi zeer goed ”.

De andere Comtoyou-rijders, Nathanael Berton en Tom Coronel, waren respectievelijk zevende en vijftiende. Op plaats tien vinden we Yvan Müller die zo bij race 2 vanaf de beste startplaats mag vertrekken.