Home > Circuit > GT World America NOLA: een moeilijk weekend voor Jan Heylen

GT World America NOLA: een moeilijk weekend voor Jan Heylen

De tweede ronde van de GT World Challenge America vond vorig weekend op het NOLA Motorsports Park plaats. Na twee overwinningen op het circuit van Sonoma voerden Jan Heylen en zijn teamgenoot Charlie Luck de Pro-Am-klasse aan. Het Belgisch-Amerikaanse duo kende echter weinig geluk op het circuit in Louisiana, dat voor het eerst het decor vormde van een wedstrijd om het Amerikaanse GT3-kampioenschap.

(Foto: © Wright Motorsports)

Charlie Luck startte race 1 als tiende. Al in de eerste ronde had hij met zijn Porsche 911 GT3 R een aanrijding. Na het  herstellen van de schade finishten Heylen-Luck met dertien ronden achterstand. In race 2 vertrok het duo van Wright Motorsports achteraan. Jan wist zich op te werken naar de zesde plaats in Pro-Am, maar Luck werd in zijn stint bij het inhalen aangetikt door een andere wagen, wat resulteerde in een negende positie algemeen en zesde in Pro-Am.

“Dit was niet het beste weekend.”, aldus Jan Heylen. “We gaan naar de volgende race met wat we hebben geleerd van de kleine fouten hier en zullen beter zijn. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijden, die ons en de wagen beter zullen liggen. Het team klopte tijdens dit moeilijk weekend extra uren en verrichtte uitstekend werk!”

Beretta-Caldarelli (K-PAX Racing – Lamborghini) wonnen het algemene klassement in beide wedstrijden.