Home > #Hoofdnieuws > WRC Portugal: Rovanperä en Toyota heersen over WK

WRC Portugal: Rovanperä en Toyota heersen over WK

De Rally van Portugal, volledig in het teken van 50 jaar WRC, was meteen goed voor de vijfde zege in het WK van de amper 21-jarige Kalle Rovanperä. De jonge Fin, die zich meer en meer opwerpt als de nieuwe ‘patron’ van het peloton, verstevigt ook aanzienlijk zijn leidersplaats in het WK en hij is nu al de uitgesproken favoriet voor de titel in 2022. Thierry Neuville moest zich tevredenstellen met een magere vijfde plaats en is eenzaam tweede in het WK.

Foto: © Toyota

Toyota miste dan wel een 1-2-3 omdat Dani Sordo (Huyndai) in de slotfase de derde plek nog wegsnoepte van Katsuta Takamoto (Toyota), maar verder was het Japanse merk gewoon onklopbaar, net als de kopman Kalle Rovanperä. Hij won acht proeven, waaronder de Powerstage en zo pakte hij voor de tweede opeenvolgende maal het maximum van 30 punten! Rovanperä bewees dat hij op onverhard kan winnen, ook als hij als eerste van start gaat op de openingsdag.

In de WK-stand heeft hij nu 46 punten meer dan Thierry Neuville, vijfde algemeen en derde in de Powerstage, en 68 meer dan de verrassende Katsuta Takamoto die derde in het WK is! Ook bij de constructeurs is het al Toyota wat de klok slaat, met een bonus van net geen 60 punten op Hyundai en dat na amper vier wedstrijden.

Het verhaal van deze wedstrijd in Portugal, de vierde van het jaar, is eigenlijk erg kort, Toyota en Rovanperä hebben het WK nu al naar hun hand gezet en er zal een wonder nodig zijn om de jonge Fin van zijn eerste titel te houden. Van 2 tot en met 5 juni worden de teams en rijders op het Italiaanse eiland Sardinië verwacht.