Home > WRC > WRC Portugal: Sebastien Loeb klaar voor terugkeer

WRC Portugal: Sebastien Loeb klaar voor terugkeer

Het M-Sport Ford World Rally Team bereidt zich voor op de gravelwegen van de Rally van Portugal deze week. De winnaar van de Rally van Monte Carlo in 2022 en negenvoudig wereldkampioen, Sebastien Loeb, keert terug om een selectie van vijf Ford Puma Hybrid Rally1-wagens te vervolledigen.

Foto: © M-Sport / tekst Jaron Demeyere

De terugkeer van Loeb in het team brengt meer ervaring in de Rally van Portugal met zich mee, waaronder twee overwinningen en nog eens twee podiumplaatsen sinds zijn eerste deelname aan het evenement in 2007. De Fransman krijgt het gezelschap van co-pilote Isabelle Galmiche, die Loeb in januari naar zijn tachtigste recordzege in de Rally van Monte-Carlo loodste.

Sébastien Loeb: “Het eerste gevoel in de Puma op gravel op onze test was best goed, ik was best tevreden met het gevoel dat ik had terwijl we werkten aan de ophanging. Slechts één dag testen is niet veel als je voor het eerst met een auto op gravel rijdt, maar aan het eind was ik blij met het gevoel dat ik had”, vertelt de Fransman. “Mijn doel zal zijn om zo snel mogelijk een ritme te vinden, als ik niet ver van het podium zou kunnen staan zou dat een goede prestatie zijn. Ik weet niet echt wat ik daar kan verwachten, dus we moeten een goede eerste dag neerzetten en voor de rest zien we wel waar we staan.”