Home > #Hoofdnieuws > Belcar NRF Zolder: de gemiste start van Lamborghini

Belcar NRF Zolder: de gemiste start van Lamborghini

De opener van het Belcar Endurance Championship was een spannende wedstrijd waarin de PK Carsport Audi R8 van de winnaars Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin pas op het einde van de race het laken naar zich toe trok. De diverse Porsche 911 GT3 Cup bezetten de ereplaatsen, maar van de beide Totaal Plan Racing Lamborghini was in de uitslag geen spoor. Wat gebeurde er?

Na diverse incidenten op donderdag, tijdens de testdag, en op zaterdag tijdens de chronoritten, verscheen de wagen van teameigenaar Mario Martlé niet op de startgrid van de eerste race van het seizoen, de Super Trofeo van het duo Wouters-De Wilde zou na één ronde de handdoek in de ring moeten werpen. Beide auto’s strandden op het circuit of in de uitrijzone naar het circuit en toch leek er bij het team heel wat ophef over het feit dat de wagens dienden op te geven en niet naar de pitbox werden teruggebracht.

Echter een telefoon met wedstrijdleider Pierre Delettre leerde ons dat daarvan helemaal geen sprake is tijdens reguliere Belcar-races.

Het terugbrengen van de wagens, is een uitzonderlijk element dat alleen voorbehouden is aan de 24 uur van Zolder. Tijdens een reguliere race moet een wagen op eigen kracht via de geijkte weg, met name via de ingang van de pitlane weer voor zijn box raken en dat in de goede richting. In alle andere gevallen, spreken we van een opgave”, is Pierre Delettre duidelijk.

Bovendien volgden in een wat verhitte fase ook geroep en zelfs bedreigingen aan het adres van zowel de wedstrijdleider als de promotor, wat uiteraard op geen enkele manier te vergoelijken is. Teameigenaar Mario Martlé wilde niet reageren.