Home > #Hoofdnieuws > Belcar NRF Zolder: PK Carsport wint een spannende race

Belcar NRF Zolder: PK Carsport wint een spannende race

Bert en Stienes Longin wonnen vanmiddag samen met Peter Guelinckx in een Audi GT2 van PK Carsport de eerste Belcar-wedstrijd van het seizoen. Na 125 minuten kwamen ze met een achttiental seconden voorsprong op Koen en Kris Wauters, in een Porsche 992 van Belgium Racing, over de finish. Dylan Derdaele en Michael Cool werden derde, eveneens in een 992 van Belgium Racing.

Met een eindsprint van Stienes Longin, die met een tijd van 1:30.767 ook met afstand de snelste wedstrijdronde liet optekenen, kwam de Audi GT2 van PK Carsport een twintigtal minuten voor het einde aan de leiding. Een dikke pluim ook voor Michiel Haverans die de wedstrijd solo afwerkte en met een vierde plaats in zijn Porsche 991 van Belgium Racing maar net naast het podium viel! Corten-Thiers-Van Hooydonck eindigden vijfde met de Porsche 992 van Russel Racing by NGT.

Peters-Gulicher wonnen met de Porsche Cayman GT4 van Tip Top Rent de GTB-klasse en finishten zevende algemeen. De winnaar in TA, de Stevens Motorsport BMW M2 CS Cup van Xavier en Jochen Stevens, finishte achtste. In TB bleef het spannend tot op de meet. De Renault Clio van JFT Engineering won in handen van Tom Van Eenaeme en Bart Van Haeren met slechts een halve seconde voorspong op de WAW BMW E90 van Baeten-Vaessen-Suffeleers.

Bij de start ontbrak de BMW E92 van M-S-E wegens koelproblemen en ook de Totaalplan Racing Lamborghini van Martlé-Linthout zag het groene licht niet. De wedstrijd van de Lamborghini van de Wilde-Wauters, tweede op de startgrid, was van korte duur. John de Wilde diende hem in de openingsronden aan de kant te parkeren.