Home > Circuit > In een notendop: IGTC – GT World – FFSA GT

In een notendop: IGTC – GT World – FFSA GT

  • IGTC – De eerste wedstrijd om de Intercontinental GT Challenge, de 12 uur van Bathurst, werd gewonnen door Stolz-Gounon-Habul-Konrad met een Mercedes-AMG GT3 van SunEnergy1 Racing. Ook de andere podiumplaatsen waren voor Mercedes met Engel-Juncadella-Tse (Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing) op twee en Van Gisbergen-Feeney-Ibrahim (Triple Eight Race Engineering) op drie.
  • GT World – Raffaele Marciello (AKKODIS ASP Team – Mercedes) veroverde vanmorgen de polepositie voor race 2 van de Sprint Cup in Magny-Cours. Ulysse De Pauw (AF Corse – Ferrari) was zevende en eerste in de Silver Cup, gevolgd door Dries Vanthoor (Team WRT – Audi) op acht. Frédéric Vervisch (Team WRT – Audi) klokte de tiende tijd en Christian Engelhart (Dinamic Motorsport – Porsche), de teamgenoot van Adrien De Leener was dertiende. Andrea Bertolini (AF Corse – Ferrari), teamgenoot van Louis Machiels, beëindigde de kwalificatie op de 21ste plaats, net voor Nicolas Baert (Sainteloc Junior Team – Audi)
  • FFSA GT – Loni Martins en Sasha Bottemanne wonnen met een Audi R8 LMS GT4 op zaterdagavond de eerste van twee wedstrijden voor het Franse GT4 kampioenschap op het circuit van Magny-Cours. Langs Belgische zijde finishten Benjamin Lessennes (L’Espace Bienvenu – BMW M4 GT4) als negende algemeen en vijfde in Silver, Stéphane Lémeret (CMR – Toyota GR Supra GT4) was veertiende en zevende in Silver en Angélique Detavernier (CSA Racing – Audi R8 LMS GT4) 30ste en vijfde in AM.

(Foto: © Mercedes-AMG Motorsport)