Home > Circuit > In een notendop: EuroNASCAR – IMSA – Le Mans Cup

In een notendop: EuroNASCAR – IMSA – Le Mans Cup

  • EuroNASCAR Pro – Nicolo Rocca (CAAL Racing) won vanmiddag in Valencia de eerste werdstrijd van het seizoen voor Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport) en Alexander Graff (Speedhouse). Alon Day (PK Carsport) werd vierde. Na een uitstekende start lag Marc Goossens (Speedhouse) op de vierde plaats toen hij zijn wagen tijdens de tweede neutralisatie met versnellingsbakproblemen aan de kant moest zetten.
  • IMSA – Sébastien Bourdais (Chip Ganassi Racing – Cadillac) was het snelst tijdens de kwalificatie in Mid-Ohio. Hij bleef Filipe Albuquerque (Wayne Taylor Racing – Acura) voor. Roman De Angelis zette de Aston Martin Vantage GT3, die hij met Maxime Martin deelt, op de derde plaats in GTD. Ryan Hardwick, de teamgenoot van Jan Heylen, was elfde met de Porsche 911 GT3 R van Wright Motorsports.
  • Le Mans Cup – Maurice Smith en Malthe Jakobsen wonnen met de Ligier JS P320 van COOL Racing de wedstrijd in Imola. In GT waren Gustav Birch-Jens Møller met een Honda NSX GT3 primus. De op waterstof aangedreven H24 maakte in handen van Stéphane Richelmi zijn wedstrijddebuut.

(Foto: © NASCAR Whelen Euro Series)